Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Devler Ligi'nde 29 takım yerini aldı

Inter, Leverkusen, Real Madrid, PSG, Bayern Münih, Arsenal, PSV ve Feyenoord Şampiyonlar Ligi'nde yerini garantiledi.

Devler Ligi'nde 29 takım yerini aldı

2024/25 Şampiyonlar Ligi sezonu için katılım hakkı kazanan takımların listesi şekillenmeye başladı.

Liglerinde şampiyonluğu garantileyen Inter ve Bayer Leverkusen’in yanı sıra, Real Madrid, PSG, Bayern Münih, Arsenal, PSV ve Feyenoord gibi takımlar da Devler Ligi’nde yer alacaklarını garantiledi.

Avrupa’da sezonun tamamlanmasıyla birlikte toplam 29 takımın Şampiyonlar Ligi’nde yer alacağı kesinleşecek. Bu takımlara ek olarak, 7 takım daha play-off aşamasından turnuvaya katılma hakkı kazanacak. Ayrıca, bu sezonun Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi şampiyonları da yeni sezonda doğrudan katılım hakkı elde edecek.

Premier Lig, LaLiga ve Bundesliga’da ilk 4 sırada yer alan takımlar da Şampiyonlar Ligi’ne katılacak. İtalya, UEFA ülke puanı sıralamasında bu sezon ilk sırada yer aldığı için 5 takımla temsil edilecek. İkinci sırada yer alan ülke de ekstra bir hak kazanacak ve bu hak Almanya veya İngiltere’ye gidecek. Son 5 sezonun UEFA ülke puanı sıralamasına göre 5. sırada yer alan ülke, yani şu anki durumda Fransa, yeni sezonda ekstra bir hak kazanacak.

Portekiz, Belçika, İskoçya ve Avusturya gibi Avrupa’nın 5 büyük ligi dışındaki ülkelerde şampiyon olan takımlar da doğrudan katılım hakkına sahip olacak.

Şampiyonlar Ligi 2024/25 sezonunun eleme maçları 9-10 Temmuz tarihlerinde başlayacak. Üç eleme turunun ardından, 20-21 Ağustos ve 27-28 Ağustos tarihlerinde oynanacak maçlarla play-off’tan katılacak takımlar belirlenecek. Toplam 36 takımın yer alacağı sezonun kura çekimi 29 Ağustos’ta yapılacak ve ilk maçlar 17-19 Eylül tarihleri arasında oynanacak. Şampiyonlar Ligi finali ise 31 Mayıs 2025’te gerçekleştirilecek.


Haber Kaynağı : 12punto

Bayer Leverkusen Bayern Münih UEFA ülke puanı sıralaması Real Madrid