Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Formula 1'de gelenek bozuldu: Ramazan detayı!

Formula 1, 74 yıllık tarihi boyunca ana yarışları hep pazar günleri oldu. Bir ritüel olarak F1 yarışı, diğer spor dallarının aksine her zaman pazar günü gerçekleştiriliyor. Fakat Suudi Arabistan GP'sinde ana yarış cumartesi günü yapıldı.

Formula 1'de gelenek bozuldu: Ramazan detayı!

2024 F1 sezonu, geçen hafta (2 Mart) yapılan Bahreyn Grand Prix'si (GP) ile başladı. Max Verstappen'in galibiyetiyle sonuçlanan yarış normalin dışına çıkılarak Cumartesi günü koşulmuştu. Bugün koşulan Suudi Arabistan GP'nin de Cumartesi günü yapılması, normalde Pazar günleri koşulan F1 yarışlarının neden bir gün geri çekildiği sorularını akıllara getirdi.

RAMAZAN AYINA UYUM SAĞLANDI 

Suudi yetkililerin başvurusu üzerine Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde koşulan yarış Ramazan ayına uyum sağlamak için bir gün erkene alındı.

Kurallara göre iki yarış arasında en az 7 gün olması gerektiği için, geçen hafta Bahreyn GP de bir gün öne çekildi. Dolayısıyla Bahreyn ve Suudi Arabistan GP hafta sonlarında; pist üstü çalışmaları Perşembe günü başladı, sıralama turları Cuma günü yapılırken yarışlar ise Cumartesi koşuldu.



Haber Kaynağı : 12punto

Bahreyn Formula 1 Suudi Arabistan Ramazan ayı