Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Galatasaray - Başakşehir maçının pozisyonları değerlendirildi! O pozisyon için ne dediler?

Galatasaray, Süper Lig'in 25. haftasında Başakşehir'i 2-0 mağlup etti. Maçın hakem kararları ve VAR incelemeleri eski hakemler tarafından yorumlandı.

Galatasaray - Başakşehir maçının pozisyonları değerlendirildi! O pozisyon için ne dediler?

Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Başakşehir'i 2-0 mağlup etti. Maçın ardından, yayıncı kuruluşun Trio kadrosu tarafından yapılan yorumlarla maçın pozisyonları değerlendirildi.

Başlangıçta, Galatasaraylı Dries Mertens'in Olivier Kemen'e yaptığı faul pozisyonu yorumlandı. Hakem kararıyla ilgili yapılan yorumlarda, Bülent Yıldırım'ın kararın geç alındığına işaret ettiği ve maçın başında yapılan faulün sarı kartla cezalandırılması gerektiğini belirttiği görüldü.

Bahattin Duran da benzer bir görüş belirterek, hakemin geç karar vermesinin oyuncu üzerinde güven duygusunu zedeleyebileceğini ifade etti. Deniz Çoban ise VAR sisteminin yardım edemeyeceği bir pozisyonda hakem tarafından geç karar verilmesini eleştirdi.

Karşılaşmada, Leo Dubois'un Kerem Aktürkoğlu'na müdahalesinde devam kararı tartışma yarattı. Bahattin Duran, Dubois'un riskli bir hareket yaptığını ve hakemin bu durumu görmemesinin sakıncalı olduğunu ifade etti. Bülent Yıldırım ise hakemin oyun sırasında topa odaklanması gerektiğini ve bu tip durumlarda oyuncu sağlığının ön planda tutulması gerektiğini vurguladı.

EN ÇOK KONUŞULAN POZİSYON İÇİN NE DEDİLER?

Başakşehir'in iptal edilen golüyle ilgili olarak, yayıncı kuruluşun Trio ekibi hakemin kararının doğru olduğunu belirtti. Bülent Yıldırım, topun atak fazını kesmediği için golün iptal edildiğini ve kural hatası olmadığını vurguladı. Bahattin Duran ise Galatasaraylı oyuncunun topu uzaklaştırmaya çalışırken kontrol etmediğini ve atak fazının devam ettiğini ifade etti.

İşte o pozisyon için yorumlar:

Bülent Yıldırım: Dünyadan bihabersiniz ya. Buna kural hatası yazan ve bu da ciddi bir bilgiymiş gibi ortalıkta mikserlik yapan insanlar var. Yahu yazıktır, ayıptır.

Deniz Çoban: Oysa ki çok açık değil mi hocam? VAR tarafından protokole aykırı bir şekilde müdahale olsa bile bu kural hatası sayılmaz.

Bülent Yıldırım: Sayılmaz.

Bahattin Duran: Hakem hatasıdır.

Deniz Çoban: Hakem hatasıdır.

Bülent Yıldırım: Nasıl bir meraklılar böyle kural hatası yaratmaya.

Deniz Çoban: Yani hiç üzerine vazife olmayacak şekilde müdahale etsin, karar değişsin... Bu kural hatası değildir.

Bülent Yıldırım: İnsanları kitleleri böyle ayrıştırmaya, huzursuzluk etmeye, her şeyi komploya yönlendirmeye... Bıktık sizden arkadaşlar toplum olarak. Birazcık bilgiye saygı duyun lütfen.

Bülent Yıldırım: Galatasaraylı oyuncu, topu uzaklaştırıyor. Sadece uzaklaştırıyor. Sektiriyor, kalesinden uzaklaştırmaya çalışıyor. O top, Başakşehirli oyuncuya geliyor. Atak fazı bitmez, bitmiyor.

Deniz Çoban: Top, Galatasaray'ın kontrolüne geçti diyenler var. Çünkü Galatasaraylı savunma oyuncusu, rahat bir şekilde topu kafasıyla arkadaşına gönderdi ama arkadaşına ulaşmadı. Hatta Güntekin Bey, yukarıda yeteneksizliğe prim veren bir kural dedi. Bakın, "Aşağıdakiler çık bir biçimde topun hakimiyetini kazanma olarak kabul edilmez: 1 - Top kontrolü şeklinde sonuçlanmayan bir kurtarış, yön değiştirme veya sekme. 2 - Bir takım arkadaşına ulaşmayan veya kontrol edilemeyen top çıkarma." Bu bir top çıkarma mı? Top çıkarma. Bir takım arkadaşına ulaşmış mı? Ulaşmamış. Kontrol edebilmiş mi oyuncu? Edememiş.

Deniz Çoban: Evet, Güntekin Bey'in bakış açısı haklı olabilir. Yeteneksizce bir uzaklaştırma yapmış olabilir ama bunun böyle olması kurala aykırı olduğu anlamına gelmiyor. Uzaklaştırmaya çalışmış ama o uzaklaştırmaya çalıştığı topu kendi arkadaşına ulaştıramamış ya da kendisi kontrol altına alamamış ve yine Başakşehirli oyuncuya gitmiş.

Bülent Yıldırım: Hakemin kararı doğru ve doğru yorumladıkları için ben hakemi de video hakemi de kutluyorum. Bakın, iki şeyi karıştırmamak lazım. Medyadaki bir görüş, "Yahu arkadaş burada adam, kontrollü şekilde başıyla vuruyor. Bu kural da futbolun mantığından uzak. Ben bunu tartışırım" derse tamam tartışalım, bunu sabaha kadar tartışalım. Ancak bu oyunun kurallarını Türkiye Futbol Federasyonu yazmıyor veya Riva'daki VAR hakemi yazmıyor. IFAB yazdı kardeşim. Bu Galatasaraylı oyuncunun burada fazın bitmiş olması için bir, göğsüyle alıp topu yumuşatıp baskısız dripling yapması lazım ya da iki, topu aldı ve o topu baskısız takım arkadaşına ulaştırması lazım diyor. Ancak o zaman faz kesilir. Deniz, ofsaytta yakalanmış ve bu faz bitmiyor arkadaşlar. Çünkü bu bir kontrol değil. Buradaki kontrol, göğsüne alıp yumuşatıp takım arkadaşına pas verecek. 

Bülent Yıldırım: Başakşehirli oyuncuya gidiyor top. Atak fazı hiç kesilmeden devam ediyor. Bu kadar basit. Video hakemin yaptığı da hakemin yaptığı da doğru. Gol iptali doğru arkadaşlar. Kurallar gereği böyle.

Bahattin Duran: Bülent Hocam, çok güzel anlattı yine. Hakemin gol iptal kararı, doğru. VAR'dan gelen uyarıyla doğru. İlave edebileceğim ne var diye düşünüyorum. Davinson'a top geldiğinde ceza sahasının önünde. Yani aslında kötü oynamıyor topla. Onun yeteneksizliği de değil. Onun amacı nedir? Topu kendi ceza sahasına girmeden, Başakşehirli oyunculara gelmeden uzaklaştırmak. O da onu yapıyor. Evet, topa rahat bir şekilde kafayla vurup uzaklaştırıyor. Bu ofsaytla alakalı bir şey değil ki. Kontrollü, bilerek oynuyor ama bu o değil ki. Burada topu uzaklaştırıyor. Ne dedin? Göğsüne aldı, diziyle yumuşattı, topu durdurdu, kontrol etti. O zaman rakibine verirse o ayrı. O zaman işte atak başlangıç fazı biterdi. Ya da bu topu doldurdu Deniz Türüç ve Davinson Sanchez öyle bir kafa vurdu ki çok uzaklaşıp karşı yarı sahaya geçti ve rakip takıma gitti işte o zaman atak başlangıç fazı diyebilirdik ama bu pozisyonda atak başlangıç fazı bitmedi. Davinson vursa bile top Başakşehirli oyuncuya geldi. Bu ofsayt değerlendirilir. Atak başlangıç fazı bitmedi.

Deniz Çoban: "Bir takım arkadaşına ulaşmayan veya kontrol edilemeyen top çıkarma" Burada Galatasaraylı oyuncu, bir top çıkarma eylemi yapıyor ve o topu kendisi kontrol etmiyor, takım arkadaşına da ulaştıramıyor. Protokole göre 


Haber Kaynağı : 12punto

Başakşehir Galatasaray Süper Lig Türkiye Futbol Federasyonu