Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Jose Mourinho açıkladı: Fenerbahçe'ye imza atmak için Aziz Yıldırım'dan onay aldı mı?

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho, Sportif Direktör Mario Branco ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un katıldığı basın toplantısında konuştu. Mourinho, imza sürecinde eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan onay almadığını söyledi.

Jose Mourinho açıkladı: Fenerbahçe'ye imza atmak için Aziz Yıldırım'dan onay aldı mı?

Fenerbahçe'nin 2 yıllık sözleşme imzaladığı yeni teknik direktörü Jose Mourinho kulüpte gerçekleştirilen basın toplantısında konuştu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mourinho'nun açıklamaları öncesi şunları söyledi:

"Stada gelen 35 bin taraftarımıza teşekkür ederim. Hocamıza müthiş bir 'Hoş geldin' kutlaması yaptık. Hocamız ve ekibinden 'Böylesini yaşamadık' şeklinde bir ifade duydum. Fenerbahçe'nin farkını gösterdikleri için taraftarlarımıza teşekkür ederim" 

"HAYAL SATMIYORUZ"

"Seçim sürecimiz var, geçen seferin iki katı oy kullanımı olacak. Fenerbahçe'nin kazandığı bir sonuç olsun. Biz hayal satmıyoruz, gerçekleri anlatıyoruz. 6 senedir hiçbir transferde haber sızdırmadık. Transferi yaptıktan sonra açıkladık. Jose Mourinho da aynı şey oldu. Sayın Yıldırım 'Anlaştık' dedi ama işin gerçeği böyle değildi. Gerekli açıklamayı Jose Mourinho yapacaktır. Nokta atışı hamleler yapıyoruz, daha hızlıyız ve daha planlıyız. Sayın Branco yeni sezon planlamaları neticesinde yaptığı temasların sonucu bu masada hep birlikte oturuyoruz."

Mourinho ise açıklamalarında şunları aktardı:

"ARTIK FENERBAHÇE'NİN TEKNİK DİREKTÖRÜYÜM"

"Ben bugüne kadar hep I'am Jose Mourinho diyordum. Ben Jose Mourinho. Bugünden itibaren "Ben Fenerbahçe Teknik Direktörüyüm" diyeceğim.

Eğer soruyu doğru anladıysam, benimle ilk iletişime geçen kişi Mario Baranco'ydu. Bunun sonucundan Ali Koç ilk iletişime geçen kişi oldu. Buraya gelmemi tetikleyen şey bu oldu. Her yere gittiğimde dedikodular oluyor. Transfer anlamında kimseyle konuşmadım. İsim değil proje, istikrar görmek istiyorum. Sadece isimler üzerinden değil, profiller üzerinden konuştuk. Asla isim konuşmadık. Geçmiş kulüplerimden oyuncularıma ilgim yok. Roma'dan hiçbir oyuncuya ilgim yok. Acele etmenin, duygusal davranmanın zamanı değil."

"YILDIRIM'DAN ONAY ALMADIM!"

Jose Mourinho ayrıca, Fenerbahçe'ye transferi sürecine ilişkin, "Fenerbahçe'ye imza atmak için Aziz Yıldırım'dan onay almadım" ifadelerini kullandı.

"AZİZ YILDIRIM DEĞİL, İLK BEN KONUŞTUM"

Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco ise, Mourinho ile ilk kendisinin konuştuğunu belirterek şunları söyledi:

"Sizlerden özür dilerim, iki yıl oldu ama Türkçe öğrenemedim. Fenerbahçe için en iyisi olması adına para kazanıyorum. En iyilerin gelmesi için buradayım. Jose Mourinho iki yıl boyunca Fenerbahçe'nin teknik direktörü. Kafalarda soru işareti olmasın, ben Mourinho ile Türkiye'ye gelmesi için konuşan ilk kişiyim. Ondan sonra olanlar beni ilgilendirmez. Beni ilgilendiren kısım hocamıza sunduğumuz proje. Başkanımızın bu kulüp için sahip olduğu vizyon. Bu vizyon ile futbol tarihinin en iyi teknik direktörünün ilgisini çekmeyi kazandık. CV'sinde üç farklı UEFA organizasyonunu kazanan ilk hoca Fenerbahçe'ye geldi. Bence buna odaklanmanız gerekiyor. Başkanımıza ve hocamıza teşekkür ediyorum."

Mourinho, "Aziz Yıldırım başkan seçilirse, Jose Mourinho'nun görevi devam edecek mi?" sorusuna ise, "Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm, başkan değişse de ben Fenerbahçe için çalışırım" yanıtını verdi

"GÖRDÜĞÜM SEVİYE ÇOK İYİ"

Mourinho sözlerine şöyle devam etti:

"İstikrar, bana sunulan proje çok önemliydi. İki günde her şey üst düzey... Tesislere gittim, gördüğüm seviye çok iyi. İstikrar isterim, sorumlulukların bilincindeyim. Gelecek haftalar kolay olmayacak çünkü oyuncular EURO2024'te olacak. İki hafta sonra çalışmalara başlamamız lazım. Takımın içinde bulunduğu organizasyon çok önemliydi. Fenerbahçe taraftarları için her şeyimi vereceğim. Dediğim gibi Ali Koç ve Mario Branco'nun sunduğu proje için imza attım.

"FENERBAHÇE İÇİN SESİMİ YÜKSELTİRİM"

"Portekiz'de Türkiye Ligi canlı olarak veriliyor. Haftada 2 maç yayınlanıyor. Fenerbahçe ile iletişime geçmeden önce Türkiye Ligi'ni izliyordum. Benim de iyi ve kötü şeylerim vardır. Gittiğim yere ilgi çekerim. Avrupa'da daha fazla insan burayı izleyecek. Türkiye Ligi için çalışmaya geldim. Ancak temelde Fenerbahçe için geldim. Türkiye Ligi'nin daha iyi bir lig olmasını istiyorum. Fenerbahçe için sesimi yükseltmem gerekirse, iki kere düşünmem.

İSMAİL KARTAL YORUMU

İsmail Kartal'a başarılar dilerim, bıraktığı takım için teşekkür ediyorum.

"ÇOK İYİ BİR TAKIM KURACAĞIZ"

Geçen sene hakkında yorum yapmam etik olmaz. Etik olan şey kapalı kapılar ardında yorumları paylaşmamız... Gerek İsmail Kartal ve gerek oyuncularla... Ben dürüst insanım, oyuncuların yüzüne konuşurum. Onların düşünceleri önemli. Yeni geldim takımı tanımam için zaman ihtiyacım. Yeni sezon 22-23 Haziran gibi başlayacağız. Kısa sürede bir şeyleri değiştirmek mümkün değil. İsmail Hoca'dan farklıyım, her hocanın farklı bir durumu vardır. Ali Koç ve Branco, takımı iyileştirmek istediklerini söylediler. Fenerbahçe taraftarlarının rüyalarını gerçekleştirmek için çok iyi bir takım kuracağız."

"KONUŞTUĞUMUZ OYUNCULAR VAR"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yeni sezonda şampiyonluğa ilişkin şunları söyledi:

"Şampiyonluk sözü verdiğinizde, şampiyon olmuyorsunuz. Ben şu sözü verdim, şampiyonluk sözü vermeye gerek duymayacak bir takım kuracağız. Sizden sonra Jose Mourinho ile bu konu hakkında toplantı yapacağız. Genç kongre üyelerinin gönlünü çalmak için boş sözler vermeyeceğiz. 'Anlaşacağız, getireceğiz' dersek, bunları yaparız. 3-5 oy için bitmemiş transfer açıklamayacağız. Böyle seçim kazanmayalım! Cumartesi öncesi bir açıklama yapacağımızı düşünmüyorum. Konuştuğumuz oyuncular var, daha Jose Mourinho devreye girmedi. O da devreye girince cazibe daha da artacak. Fenerbahçe artık bir cazibe merkezi"

"MAYIS'TA ŞAMPİYON OLMALIYIZ"

Mario Branco ise şampiyonluğa ilişkin, "Transfer ayında değil, Mayıs ayında şampiyon olmak istiyorum. Geçen sene transferde iyi iş çıkarttık. Biraz taraflıyım ama tutturma oranımızın iyi olduğunu düşünüyorum. Başkana, yönetime, scoutlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Sportif anlamda devrime inanmam. Geçen sene iyi bir şey yaptık, takım hem performans, hem de istatistik anlamında iyi bir iş çıkardı. Ancak geliştirecek çok noktamız var ve bunu yapacağız." dedi.

"MOURİNHO'NUN İSTEDİĞİ ŞEKİLDE..."

Branco sözlerine şöyle devam etti:

"Jose Mourinho'nun istediği transfer profillerini biliyoruz. Pazarda hocamızın istediği oyunculara uygun isimlerin kimler olduğunu biliyoruz. Seçim döneminde geçiyoruz.. Önümüzdeki pazartesiden itibaren tam gaz çalışmak için hazırız. Zorlu bir yaz olacak. EURO2024, izne giden oyuncular, erken eleme maçları... Şampiyonlar Ligi büyük bir hedef. Dinamik ve markete yaklaşımımızla esnek olmamız gerekiyor. Başkana teşekkür ederim, Jose Mourinho'nun istediği şekilde markete giriş yapabileceğimizi düşünüyorum."

"ANA HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLAR LİGİ"

Mourinho, Avrupa'daki hedeflerine ilişkin ise şunları söyledi:

"Sıfır söz veriyorum, kulübe karşı bağlılık, tutku, taraftarlara karşı empati sözü verebilirim. Bu forma artık derimin bir parçası. Kulüpte herkesin bu düşüncede olmasını isterim. Söz vermem ama ana hedefimiz Süper Lig'i kazanmak. Şampiyonluk için oynayan diğer 3 takıma saygı duyuyoruz. Avrupa'da 6 final oynadım, 5'ini kazandım ama adım adım gitmeliyiz. Elemeler kolay olmayacak. Bunu söylemem doğru olmayabilir ama umarım EURO2024'teki oyuncularımız erken elenir ve hızlı dönerler. Avrupa Ligi'ne katılmak başarı anlamında daha hayalci durabiliyor ama ana hedefimiz Şampiyonlar Ligi"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mourinho'nun Fenerbahçe'yi  tercih etme sebebini şu sözlerle açıkladı:

"Jose Mourinho'ya gelme nedenini sordum. 'Türkiye ve Fenerbahçe, bana çok şey katacak' dedi. Yıllar sonra Fenerbahçe'ye şampiyonluklar getirirsem ve Avrupa'da ilk iki turnuvada iyi işler yaparsam, insanlar 'Winner karakterini Fenerbahçe'ye de uyguladı' diyecekler. Bu da benim kariyerime katkı sağlayacak"

"FENERBAHÇE'NİN TARAFTARI 35 MİLYON"

Branco, Mourinho ile görüşmesine ilişkin olarak,"Jose Mourinho'ya çok büyük bir dosya gönderdim. Bu operasyonda Samandıra'da bize yardımcı olan çok fazla insan var. Bazen negatif tarafa odaklanabiliyorsunuz. Odaklanmamız gereken, 'Special One, dünyanın en büyük spor kulübünde.' Jose Mourinho'ya 'Arkanda bir takım değil, ülke olacak.' Portekiz'in nüfusu 10 milyon, Fenerbahçe'nin taraftarı 35 milyon! Avrupa'da Fenerbahçe'den küçük ülkeler var." ifadelerini kullandı.

"BANA SUNULAN PROJE BENİ ETKİLEDİ"

Mourinho ise Branco'nun sözlerine şöyle yanıt verdi:

"Bana sunulan belge doğru, genelde teknik direktörler kulüplere sunum yapar. Bu kez tersi oldu. Fenerbahçe'nin kitlesini biliyorum. Manchester United ile Fenerbahçe'ye karşı oynadım. Bana sunulan proje beni etkiledi. İkinci kısım ise hırs! Evim Londra'da, Premier Lig'de bir takımla Avrupa Ligi'ne gitmek midir hırs? İtalya'yı seviyorum, orada Avrupa'da başarı yakalamak mıdır hırsı? Benim için hırs her maçı kazanmaktır. Fenerbahçe'nin gerçeği bu. Taraftarların hayalini biliyorum. İmkanım olsa yarın idmana, hafta sonu maça çıkmak. Bana olan ilgi beni etkiledi, şimdi benim bir şeyler gösterme zamanım."

 

Mourinho, "Fenerbahçeliler sabırsızdır, onlara büyük başarılar yolunda sabırlı olmaları gerektiklerini nasıl anlatacaksınız?" şeklindeki soruya, "Sabırlı olması gerekenler, sakin olması gerekenler başkan, yöneticiler, hoca. Taraftarlar çılgın ve talepkar olmalı, üstümüzde baskı yaratmalı. Baskıyı kaldıramayan oyuncu, Fenerbahçe'de oynayamaz. Ben bu tutkuyu isterim" yanıtını verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Fenerbahçe Jose Mourinho Mario Branco Ali Koç Aziz Yıldırım