Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Süper Lig ve 1. Lig yayın ihalesi için İngiltere Premier Lig modeli

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve 1. Lig maçlarının naklen yayınlarını ihaleye çıkarmaya hazırlanıyor. TFF, bu ihalede İngiltere Premier Lig modelini benimsedi.

Süper Lig ve 1. Lig yayın ihalesi için İngiltere Premier Lig modeli

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve 1. Lig maçlarının naklen yayın ihalesi için İngiltere Premier Lig modelini benimsemeyi planlıyor. TFF, maçların izlenirliğini artırmak ve futbolun marka değerini yükseltmek amacıyla bu modeli uygulamayı düşünüyor. Buna göre, tribünde seyirci sıkıntısı çeken kulüplerin izlenilirliğini artırmak için belirli karşılaşmaların naklen yayınlanmaması öngörülüyor.

Milliyet'in haberine göre yayıncı kuruluş, izlenme oranlarına göre bir değerlendirme yapacak ve bu verilere dayanarak hangi maçların yayınlanacağına karar verecek. Ancak bütün maçlar, VAR sistemi nedeniyle yine de kayıt altına alınacak. İhaleyi kazanan kurum, gerektiğinde bu maçları kulüplere, yerel kanallara veya başka platformlara bedeli karşılığında sunabilecek, bu sayede gelirin 150 milyon dolara çıkması hedefleniyor.

TFF'nin geçtiğimiz günlerde açıkladığı sınırsız yabancı oyuncu kararı, kulüplerin tamamı tarafından onaylandı. Kulüpler Birliği'nin, "sahada artı olmasın" talebine dayanarak alınan bu kararın, TFF yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda ortaya çıktığı belirtiliyor.

Ayrıca, Süper Lig'de yarı otomatik ofsayt sistemi bugünden itibaren kullanılmaya başlanacak. Bu sistem, Türkiye'de ilk defa İtalya'nın ardından uygulanacak olup, stadyumlardaki kameralar aracılığıyla futbolcuların görüntüleri VAR Merkezi'ne iletilerek 3 boyutlu animasyonlarla maçı izleyenlere sunulacak.


Haber Kaynağı : 12punto

1. Lig İngiltere Premier Lig Süper Lig Türkiye Futbol Federasyonu