Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TFF iptal etmişti: beIN Sports’tan yayın ihalesi hamlesi! 'Katar'a vermek için çırpındılar...'

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 2024-2027 sezonları için düzenlediği yayın ihalesini iptal etmesinin ardından mevcut yayıncı kuruluş beIN Sports’tan yeni hamle geldi.

TFF iptal etmişti: beIN Sports’tan yayın ihalesi hamlesi! 'Katar'a vermek için çırpındılar...'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) teklifleri yetersiz bulduğu için yayın ihalesini iptal ederek, teklif alımının uzatıldığını duyurmuştu.

TFF'nin açıklamasının ardından yayın ihalesinde yeni bir gelişme yaşandı. Süper Lig'in yeni yayıncısının 3 yıllığına mevcut yayıncı beIN Sports'un olacağı öne sürüldü.

BEIN MEDYA BARAJ TEKLİFİNİ AŞTI

Sports Digitale'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; beIN Sports, TFF ve Kulüpler Birliği'nin hedeflediği 150 milyon Euro barajını son teklifiyle aştı. "Süper Lig'in yeni yayıncısı beIN Sports olmak üzere" diyen Sabuncuoğlu, işin imzaya kaldığını belirtti.

Sabuncuoğlu'nun paylaşımı şöyle;

"beIN Sports, ihale başında TFF ve Kulüpler Birliği’nin hedeflediği rakam olan 150 milyon euro barajını son teklifiyle aştı. Süper Lig’in yeni yayıncısı beIN Sports olmak üzere! İş resmi imzaya kaldı."


SPORSEVERLERDEN TEPKİ YAĞDI

Haberin ardından sosyal medya platformu X'teki kullanıcıları, yayın ihalesinde yaşanan sürece tepki gösterdi. 

TFF İHALEYİ İPTAL ETTİĞİNİ DUYURMUŞTU

Daha önce federasyondan yapılan açıklamada, teklif bedellerinin yetersiz bulunması nedeniyle Yayın İhale Komisyonu tarafından ihalenin iptali yönünde tavsiye kararı alındığı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Yayın İhale Komisyonunun gelen teklifleri yetersiz bulduğu gerekçesiyle aldığı ihalenin iptaline yönelik tavsiye kararı, TFF Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilmiş ve bu doğrultuda yayın ihalesi iptal edilmiştir. TFF Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereği Yayın İhale Komisyonunun önerileri doğrultusunda belirlenen yayın ihalesi muhammen bedeli ve diğer kriterlerin sağlanması şartıyla, Süper Lig ve 1. Lig yayın haklarının devrine ilişkin olarak tüm ilgililere 2 Mart Cumartesi günü saat 13.00'e kadar tekliflerini iletmeleri için süre verilmiştir."


Haber Kaynağı : 12punto

beIN Sports Yayın ihalesi saran holding Sadettin Saran TFF