Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TFF'den 3 kritik karar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 3 önemli karara imza atmaya hazırlanıyor. TFF'nin hayata geçirmeyi hedeflediği kararlardan biri de VAR kayıtlarının açıklanması. Federasyon, İspanya LaLiga'da uygulanan modeli baz alacak.

TFF'den 3 kritik karar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 3 önemli karara imza atmaya hazırlanıyor. Bu kararlardan biri, VAR kayıtlarının açıklanması. TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, federasyonun üzerinde çalıştığı projeler hakkında bilgi verdi.

İSPANYA MODELİ

TFF'nin önemli hedeflerinden biri VAR kayıtlarının açıklanması. Bu konuda yapılan çalışmaların sonucunda, İspanya LaLiga'da uygulanan modeli örnek alarak, maçların tamamlanmasının ardından VAR konuşmalarını yayınlama planı bulunuyor. Söz konusu uygulama için testler devam ediyor.

Eröğüt, TFF'nin üzerinde çalıştığı bir diğer konunun hakem gözlemcileriyle ilgili olduğunu belirtti. 26. haftadan itibaren UEFA'nın en iyi gözlemcilerinin geleceğini açıklayan Eröğüt, yeni sistemi şu şekilde detaylandırdı:

UEFA'nın üst düzey yabancı gözlemcilerin hakem notuna etkisi %50

Statta maçta görevli gözlemcilerin hakem puanına etkisi %30

VAR hakemleri ve maç hakemlerinden oluşan 119 kişinin anketiyle verilecek notun, toplam nota etkisi %20

Eröğüt, son olarak hakem yönetim organizasyonunu kulüplerle birlikte yapmak için çalışmaların sürdüğünü aktardı. Almanya'da uygulanan modelin temel alındığını belirten Eröğüt, 5 kişilik yönetim heyetinde 3 kişinin federasyon tarafından atandığını, 2 kişinin ise kulüpler tarafından atandığı hakem yönetimi sisteminin hayata geçirilmesinin planlandığını ifade etti.


Haber Kaynağı : 12punto

Türkiye Futbol Federasyonu VAR kayıtları