Bonfile pişirmenin püf noktası
Bonfile dananın sırt bölgesinden elde edilir. Hayvanın en az hareket eden bölümü olduğu içinde en yumuşak parçası bonfiledir. Peki, bonfile nasıl pişirilir? İşte pratik pişirme tarifi...

Bonfile pişirmek için döküm tava, ızgara ve fırın tercih edebilirsiniz.
Buzdolabından çıkarılan etin, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletip pişirme işlemine geçilmesi önerilir.
Sonrasında etin tüm yüzeylerine zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı karabiberi iyice yedirdikten sonra mühürleme yöntemiyle pişirmeye hazırlayabilirsiniz.
DANA BONFİLE MALZEMELER
- Taze dana bonfile
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve karabiber
- 2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış (isteğe bağlı)
- Roka veya fesleğen gibi taze otlar (isteğe bağlı)
DANA BONFİLE YAPILIŞI
- Dana bonfileleri oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Bu, etin daha yumuşak olmasını sağlar.
- Tavayı orta ateşte ısıtın ve içine tereyağı ekleyin.
- Dana bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın ve tavaya yerleştirin.
- Her iki tarafını da istediğiniz pişirme derecesine gelene kadar pişirin.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Çocuklarının yanında tokat yiyen mağdur baba konuştu

Gazilere 'PKK açılımına' destek talimatı!..

Erdoğan'ın masasına koyulan 4 kritik raporu duyurdu

Her dediği çıkan yandaş kalemden iş dünyasına operasyon iddiası

Fenerbahçe'de İsmail Kartal seçim öncesi sessizliğini bozdu!

Kira getirisi en yüksek 10 il belli oldu!

Kurultay davası sonrası sürpriz Özgür Özel - Kılıçdaroğlu iddiası

AKP için 'yeni transferler' iddiası

AKP'li Şamil Tayyar'dan Can Holding operasyonu ile ilgili çarpıcı açıklama

2 polisi şehit eden 16 yaşındaki katilin ifadeleri kan dondurdu
