Bonfile pişirmenin püf noktası
Bonfile dananın sırt bölgesinden elde edilir. Hayvanın en az hareket eden bölümü olduğu içinde en yumuşak parçası bonfiledir. Peki, bonfile nasıl pişirilir? İşte pratik pişirme tarifi...

Bonfile pişirmek için döküm tava, ızgara ve fırın tercih edebilirsiniz.
Buzdolabından çıkarılan etin, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletip pişirme işlemine geçilmesi önerilir.
Sonrasında etin tüm yüzeylerine zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı karabiberi iyice yedirdikten sonra mühürleme yöntemiyle pişirmeye hazırlayabilirsiniz.
DANA BONFİLE MALZEMELER
- Taze dana bonfile
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve karabiber
- 2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış (isteğe bağlı)
- Roka veya fesleğen gibi taze otlar (isteğe bağlı)
DANA BONFİLE YAPILIŞI
- Dana bonfileleri oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Bu, etin daha yumuşak olmasını sağlar.
- Tavayı orta ateşte ısıtın ve içine tereyağı ekleyin.
- Dana bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın ve tavaya yerleştirin.
- Her iki tarafını da istediğiniz pişirme derecesine gelene kadar pişirin.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Ortalığı karıştıran evlilik teklifi

Gel bakalım Yiğit Bulut efendi

Gazeteler, terör örgütü PKK'nın silah bırakmasını nasıl gördü?

İkinci Habur mu ikinci Mondros mu?

Parmağına krem süren vekil gündemde

Yıkım günleri...

Anayasa değişikliğinin de ötesinde BOP'a hizmet eden süreç

Zeki, Çevik ve Ahlaklı…

CHP'li Yavuzyılmaz'dan LGS sonuçlarıyla ilgili çarpıcı iddia

Spotify'la yaşanan 'Emine Erdoğan listeleri' krizinde yeni gelişme
