Bonfile pişirmenin püf noktası
Bonfile dananın sırt bölgesinden elde edilir. Hayvanın en az hareket eden bölümü olduğu içinde en yumuşak parçası bonfiledir. Peki, bonfile nasıl pişirilir? İşte pratik pişirme tarifi...
Bonfile pişirmek için döküm tava, ızgara ve fırın tercih edebilirsiniz.
Buzdolabından çıkarılan etin, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletip pişirme işlemine geçilmesi önerilir.
Sonrasında etin tüm yüzeylerine zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı karabiberi iyice yedirdikten sonra mühürleme yöntemiyle pişirmeye hazırlayabilirsiniz.
DANA BONFİLE MALZEMELER
- Taze dana bonfile
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve karabiber
- 2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış (isteğe bağlı)
- Roka veya fesleğen gibi taze otlar (isteğe bağlı)
DANA BONFİLE YAPILIŞI
- Dana bonfileleri oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Bu, etin daha yumuşak olmasını sağlar.
- Tavayı orta ateşte ısıtın ve içine tereyağı ekleyin.
- Dana bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın ve tavaya yerleştirin.
- Her iki tarafını da istediğiniz pişirme derecesine gelene kadar pişirin.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Ela Rümeysa Cebeci'nin aylık kazancı ortaya çıktı
Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan isimler netleşti
O isimler Ela Rümeysa Cebeci'nin arşivinden çıktı! 'Dahası var...'
Yeni yılda gözler Kabine'de olacak
Özgür Özel'den Akın Gürlek'le anlaştı iddialarına yanıt
Epözdemir'den Fatih Terim'e milyonluk transferler
Akın Gürlek'ten Saadettin Saran sorusuna yanıt
Fatih Portakal'dan Sadettin Saran çıkışı
11. Yargı Paketi, TBMM'de kabul edildi
Kirlenerek küçülmektense arınarak büyüyeceğiz