Bonfile pişirmenin püf noktası
Bonfile dananın sırt bölgesinden elde edilir. Hayvanın en az hareket eden bölümü olduğu içinde en yumuşak parçası bonfiledir. Peki, bonfile nasıl pişirilir? İşte pratik pişirme tarifi...
Bonfile pişirmek için döküm tava, ızgara ve fırın tercih edebilirsiniz.
Buzdolabından çıkarılan etin, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletip pişirme işlemine geçilmesi önerilir.
Sonrasında etin tüm yüzeylerine zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı karabiberi iyice yedirdikten sonra mühürleme yöntemiyle pişirmeye hazırlayabilirsiniz.
DANA BONFİLE MALZEMELER
- Taze dana bonfile
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve karabiber
- 2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış (isteğe bağlı)
- Roka veya fesleğen gibi taze otlar (isteğe bağlı)
DANA BONFİLE YAPILIŞI
- Dana bonfileleri oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Bu, etin daha yumuşak olmasını sağlar.
- Tavayı orta ateşte ısıtın ve içine tereyağı ekleyin.
- Dana bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın ve tavaya yerleştirin.
- Her iki tarafını da istediğiniz pişirme derecesine gelene kadar pişirin.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Gelinim Mutfakta kim elendi? 10 bileziği kim aldı? 22 Kasım 2024 puan durumu
22 Kasım 2024 burç yorumları
Fenerbahçe En-Nesyri için Al-Nassr'den gelen rekor bonservisi reddetti
BEDAŞ 22 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
Netenyahu'yu tutuklayacak ülkeler belli oldu!
Lüks araba markası Jaguar logosunu neden değiştirdi? Yeni logosu ne oldu?
Bakan Yusuf Tekin'den Teğmen Ebru Eroğlu ve diğer teğmenleri kurtaracak karar!
21 Kasım 2024 reyting sonuçları: Perşembe günü hangi yapım birinci oldu?
Mauro Icardi’nin Greeicy ile kulis paylaşımı Nara’yı çileden çıkardı
İsmi Fenerbahçe ile anılıyordu: Al Nassr'da flaş Talisca gelişmesi