Bonfile pişirmenin püf noktası
Bonfile dananın sırt bölgesinden elde edilir. Hayvanın en az hareket eden bölümü olduğu içinde en yumuşak parçası bonfiledir. Peki, bonfile nasıl pişirilir? İşte pratik pişirme tarifi...
Bonfile pişirmek için döküm tava, ızgara ve fırın tercih edebilirsiniz.
Buzdolabından çıkarılan etin, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletip pişirme işlemine geçilmesi önerilir.
Sonrasında etin tüm yüzeylerine zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı karabiberi iyice yedirdikten sonra mühürleme yöntemiyle pişirmeye hazırlayabilirsiniz.
DANA BONFİLE MALZEMELER
- Taze dana bonfile
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve karabiber
- 2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış (isteğe bağlı)
- Roka veya fesleğen gibi taze otlar (isteğe bağlı)
DANA BONFİLE YAPILIŞI
- Dana bonfileleri oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Bu, etin daha yumuşak olmasını sağlar.
- Tavayı orta ateşte ısıtın ve içine tereyağı ekleyin.
- Dana bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın ve tavaya yerleştirin.
- Her iki tarafını da istediğiniz pişirme derecesine gelene kadar pişirin.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Ela Rümeysa Cebeci'nin cep telefonunda olay video!
Basit bir davada bunlar oluyorsa varın gerisini düşünün!..
Asgari ücret için kulislerde konuşulan rakam sızdı!
CHP'nin yeni 'Gölge Kabinesi' belli oldu!
Gaziantep soygunu-3 'Türk sokağı manzarası!'
Nevşin Mengü'den meslektaşı Ersoy'la ilgili suçlamalara çarpıcı yorum
TSK'dan ihraç edilen Ebru Teğmen'in yeni işi belli oldu
26 ilde yapılan anketten çarpıcı sonuçlar
Galatasaray'dan Salah operasyonu
Lüks otomobil kamyona ok gibi saplandı