Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bonfile pişirmenin püf noktası

Bonfile dananın sırt bölgesinden elde edilir. Hayvanın en az hareket eden bölümü olduğu içinde en yumuşak parçası bonfiledir. Peki, bonfile nasıl pişirilir? İşte pratik pişirme tarifi...

Bonfile pişirmenin püf noktası

Bonfile pişirmek için döküm tava, ızgara ve fırın tercih edebilirsiniz.

Buzdolabından çıkarılan etin, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletip pişirme işlemine geçilmesi önerilir.

Sonrasında etin tüm yüzeylerine zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı karabiberi iyice yedirdikten sonra mühürleme yöntemiyle pişirmeye hazırlayabilirsiniz.

DANA BONFİLE MALZEMELER

  • Taze dana bonfile 
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ve karabiber
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış (isteğe bağlı)
  • Roka veya fesleğen gibi taze otlar (isteğe bağlı)

DANA BONFİLE YAPILIŞI

  • Dana bonfileleri oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Bu, etin daha yumuşak olmasını sağlar. 
  • Tavayı orta ateşte ısıtın ve içine tereyağı ekleyin.
  • Dana bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın ve tavaya yerleştirin.
  • Her iki tarafını da istediğiniz pişirme derecesine gelene kadar pişirin.

Haber Kaynağı : 12punto

Bonfile Et yemek

İlgili Haberler