Bonfile pişirmenin püf noktası
Bonfile dananın sırt bölgesinden elde edilir. Hayvanın en az hareket eden bölümü olduğu içinde en yumuşak parçası bonfiledir. Peki, bonfile nasıl pişirilir? İşte pratik pişirme tarifi...
Bonfile pişirmek için döküm tava, ızgara ve fırın tercih edebilirsiniz.
Buzdolabından çıkarılan etin, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletip pişirme işlemine geçilmesi önerilir.
Sonrasında etin tüm yüzeylerine zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı karabiberi iyice yedirdikten sonra mühürleme yöntemiyle pişirmeye hazırlayabilirsiniz.
DANA BONFİLE MALZEMELER
- Taze dana bonfile
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve karabiber
- 2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış (isteğe bağlı)
- Roka veya fesleğen gibi taze otlar (isteğe bağlı)
DANA BONFİLE YAPILIŞI
- Dana bonfileleri oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Bu, etin daha yumuşak olmasını sağlar.
- Tavayı orta ateşte ısıtın ve içine tereyağı ekleyin.
- Dana bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın ve tavaya yerleştirin.
- Her iki tarafını da istediğiniz pişirme derecesine gelene kadar pişirin.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
Bora Kaplan dosyası ve Adalet Bakan Yardımcısının aradığı fotoğraf!..
Atatürk’ün kim olduğunu sana da öğretiriz Google!
Bora Kaplan soruşturmasında ilk tanık Erkan Doğan'dan çarpıcı iddia
Roma gezisi, davetli gazetecilik ve Murat Ongun’un yanıtı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri acil iniş yapmıştı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme
Dursun Özbek'ten maç sonrası Ali Koç'a: 'Yüreğin yetiyorsa gel'
Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batum'dan Ali Koç'a: 'Sen kimsin ya?'
Eşi ve 5 çocuğunun öldüğü otomobili 'gelin arabası' yapmıştı... Müebbet!
İrfan Can Kahveci'den Icardi'ye olay gönderme!