Bonfile pişirmenin püf noktası
Bonfile dananın sırt bölgesinden elde edilir. Hayvanın en az hareket eden bölümü olduğu içinde en yumuşak parçası bonfiledir. Peki, bonfile nasıl pişirilir? İşte pratik pişirme tarifi...

Bonfile pişirmek için döküm tava, ızgara ve fırın tercih edebilirsiniz.
Buzdolabından çıkarılan etin, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletip pişirme işlemine geçilmesi önerilir.
Sonrasında etin tüm yüzeylerine zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı karabiberi iyice yedirdikten sonra mühürleme yöntemiyle pişirmeye hazırlayabilirsiniz.
DANA BONFİLE MALZEMELER
- Taze dana bonfile
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve karabiber
- 2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış (isteğe bağlı)
- Roka veya fesleğen gibi taze otlar (isteğe bağlı)
DANA BONFİLE YAPILIŞI
- Dana bonfileleri oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Bu, etin daha yumuşak olmasını sağlar.
- Tavayı orta ateşte ısıtın ve içine tereyağı ekleyin.
- Dana bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın ve tavaya yerleştirin.
- Her iki tarafını da istediğiniz pişirme derecesine gelene kadar pişirin.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Anayasa Mahkemesi'nin emsal kararı ortaya çıktı!

Bahçeli'nin sağlık durumunu paylaştı: Yanında sadece 1 isim var

Emperyalist projenin tasfiyesi değil 'Sevr' fırsatı!..

Şampiyonluk yolunda önemli maç!

Kürt sorunu: Eşitlik ve özgürlük mü, ortaçağın karanlığına takılıp kalmak mı?

NASA'nın mahsur kalan astronotları kurtarma görevi başladı

İmamoğlu diploması ile ilgili karar alındı iddiası...

Elazığspor 3 puan için sahada

Çözüm sürecinden arta kalanlar

Kulisteki iddia: Ali Erbaş, görevden alınmamak için mesaj verdi
