Dişleri ömür boyu korumanın yolları
Güzel bir gülüş sadece estetik bir tercih olarak değil, aynı zamanda sağlığın bir yansıması olarak da dikkat çekiyor. Sağlıklı bir gülüşe sahip olmanın yolu ise etkili diş bakım alışkanlıklarından geçiyor. İşte dişleri ömür boyu korumak için yapılması gerekenler...

Diş sağlığının temelini oluşturan doğru diş fırçalama teknikleri, dişleri ömür boyu ağızda tutmanın ilk ve en kritik adımı olarak karşımıza çıkıyor.
Diş hekimleri, "Diş fırçalamayla ilgili olan konseptimizin artık değişmesi gerekiyor, ağzımızı daha uzun fırçalamamız gerekiyor. Ama tabii uzun fırçalarken kullandığımız macunun da ayrı önemi var. Artık aşındırıcı içermeyen, dişi onarıcı, tükürük miktarını destekleyici macunlar kullanmamız lazım" görüşünde birleşti.
DOĞRU BESLENME DE DİŞ SAĞLIĞINI KORUYOR
- Sağlıklı dişlere sahip olmanın yolu sadece diş fırçalamaktan değil, aynı zamanda doğru ve bilinçli beslenmekten de geçiyor.
- Sağlıklı dişlere sahip olabilmek için beslenme alışkanlıkları önem taşıyor.
- Peynir lazein içermesiyle ağız ve diş sağlığını bozan mikroorganizmalar üzerinde oldukça olumsuz etkiye sahip.
- Yer fıstığı ise zengin fosfat içeriği ile tükürük yapısını besliyor. Yeşil çay, ada çayı antioksidan özellikleri ile tükürük yapısı ve diş eti sağlığını olumlu anlamda etkiliyor.
- Çilek, elma, kivi gibi yiyeceklerin ısırılarak yenmesi diş ve diş etlerinin sağlığı açısından da oldukça faydalı.
TÜKÜRÜK DİŞLER İÇİN BİR TAMPON GÖREVİ GÖRÜYOR
- Ağız sağlığında genellikle göz ardı edilen bir unsur olan tükürük kalitesi, diş sağlığını koruyabilmek ve ömür boyu estetik gülüşlere sahip olabilmek için bir diğer önemli etken olarak dikkat çekiyor.
- Dişleri asit erozyonlarına karşı koruma, ağız kuruluğunu önleme ve dişlerde oluşabilecek aşınmaları engelleme konularında tükürük yapısının kritik bir öneme sahip olduğunun altı çiziliyor. Çünkü tükürük dişi koruyucu bir unsur.
- Dişlerin üzerinde bir film tabakası gibi kalıp yiyeceklerin asidik etkisini ortadan kaldırıyor ve bir tamponlayıcı görevi görüyor. İçerisinde kalsiyum var, fosfat var.
- Örneğin, sadece tükürük kalitesizliği bile çürüğe yol açabiliyor.
- Akışkan bir tükürüğünüz var ise dişi yıkar, ama köpüksü ve yapışkan bir yapıda ise gıda artıklarının dişe daha çok yapışmasını sağlar, daha çok diş taşı oluşumuna neden olur.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Aybüke Pusat sessizliğini koruyan Tolga Sarıtaş’tan tepki çeken hamle!

Gelinim Mutfakta 3 Nisan Perşembe puan durumu: Bugün çeyrek altını kim aldı?

2 Nisan reyting sonuçları açıklandı! Dün en çok izlenen yapım ne oldu?

Oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu'nun emniyet sorgusu ortaya çıktı

CHP’de Olağanüstü Kurultay hareketliliği

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan adaylık iddialarına net yanıt!

Ünlü oyuncuların X hesaplarına erişim engeli getirildi!

Ünlü isimler Cem Yiğit Üzümoğlu için harekete geçti!

3 Nisan günlük burç yorumları: Aşk, kariyer ve duygusal durumlar

Teğmenlere 500 Bin Lira tazminat çıkarıldı... Dolar Kuru ayrıntısı...
