Pazı ile yapılan yemekler
Koyu yeşil renge sahip olan pazı, yaban pancarı ya da yabancı ıspanak olarak da bilinen bir tür bitkidir. Kış aylarında yoğun şekilde tüketilen pazı ile hangi yemekler yapılır? İşte cevabı...

Ülkemizde Ege, Marmara ve Akdeniz'de yetişen pazı, sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Pazı; kalsiyum, magnezyum, K vitamini ve C Vitamini bakımından zengindir.
Bu sebeple kemikleri güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.
Ülkemizde genelde çiğ olarak tüketilen pazı ile yapılacak çok sayıda yemek mevcuttur.
PAZI İLE YAPILACAK YEMEKLER
- Pazılı Hamsi Tava
- Pazı Dolması
- Pazılı Barbun Tava
- Fırında Pazılı Çipura
- Pazılı Börek
- Yoğurtlu Pazı Çorbası
- Üçgen Pazı Dolması
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Kılıçdaroğlu cephesinden yeni hamle! Talimatı verdi

'Dolandırıldım' deyip şikayetçi oldu netice çıkmayınca öldürdü

MHP: Heyet-i Nasihalardan 'Terörsüz Türkiye' heyetlerine!..

Türkiye orman yangınlarıyla sarsıldı! Önce can sonra Azerbaycan

İşte 3-4 maaş alan o bürokratlar!

Örgüt bağlantılı 50 kişilik heyet ortaya çıktı

Halkbank Genel Müdüründen tepki çeken icraat

Temmuz ayının ilk seçim anketinde şaşırtan sonuç

Devlet Plânlama Teşkilatı neden ve nasıl kurulmuştu?

Silivri doldu taştı: Cezaevinde yeni detaylar ortaya çıktı!
