Pazı ile yapılan yemekler
Koyu yeşil renge sahip olan pazı, yaban pancarı ya da yabancı ıspanak olarak da bilinen bir tür bitkidir. Kış aylarında yoğun şekilde tüketilen pazı ile hangi yemekler yapılır? İşte cevabı...

Ülkemizde Ege, Marmara ve Akdeniz'de yetişen pazı, sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Pazı; kalsiyum, magnezyum, K vitamini ve C Vitamini bakımından zengindir.
Bu sebeple kemikleri güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.
Ülkemizde genelde çiğ olarak tüketilen pazı ile yapılacak çok sayıda yemek mevcuttur.
PAZI İLE YAPILACAK YEMEKLER
- Pazılı Hamsi Tava
- Pazı Dolması
- Pazılı Barbun Tava
- Fırında Pazılı Çipura
- Pazılı Börek
- Yoğurtlu Pazı Çorbası
- Üçgen Pazı Dolması
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Menzil tarikatından itiraflar gelmeye devam ediyor

AKP’ye kalelerinde büyük şok!

Firari meşhur gizli tanık Türkiye’ye gelmek istedi!..

İzmir 19 Mayıs 2025 konserleri ve etkinlik takvimi

İmamoğlu ve Erdoğan anketi: Seçim ilk turda bitiyor!

Yerel yönetimde devrim: 51 ile Büyükşehir statüsü geliyor!

Anneler Günü'nde yaşamına son veren genç kadının notları ortaya çıktı

Bu memleket bizim!

Meksika donanmasına ait gemi Brooklyn Köprüsü’ne çarptı!

Hizmet için değil, faiz için vergi ödüyoruz
