Pazı ile yapılan yemekler
Koyu yeşil renge sahip olan pazı, yaban pancarı ya da yabancı ıspanak olarak da bilinen bir tür bitkidir. Kış aylarında yoğun şekilde tüketilen pazı ile hangi yemekler yapılır? İşte cevabı...

Ülkemizde Ege, Marmara ve Akdeniz'de yetişen pazı, sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Pazı; kalsiyum, magnezyum, K vitamini ve C Vitamini bakımından zengindir.
Bu sebeple kemikleri güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.
Ülkemizde genelde çiğ olarak tüketilen pazı ile yapılacak çok sayıda yemek mevcuttur.
PAZI İLE YAPILACAK YEMEKLER
- Pazılı Hamsi Tava
- Pazı Dolması
- Pazılı Barbun Tava
- Fırında Pazılı Çipura
- Pazılı Börek
- Yoğurtlu Pazı Çorbası
- Üçgen Pazı Dolması
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Mourinho ile ilgili o gerçek ortaya çıktı

2023 seçimleriyle ilgili çarpıcı Kılıçdaroğlu çıkışı

Sanat dünyasında taciz iddiaları gündeme gelmeye devam ediyor

Gazeteler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı nasıl gördü?

Gümrük Tarife Etkisi: Dünya ekonomisinde kritik viraj

Ucuz yemekleri paketleyip eve götürüyorlar

Felsefeye Yeni Başlayanlara Tavsiyeler

Dolandırıcıların şimdiki hedefi Akın Gürlek!

Kreşler kapatılıyor çocuğu komşuya bırak deniliyor

Belediye personeline 'Konsere zorunlu katılım' baskısı
