Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Saç dökülmesi neden olur, saç dökülmesi normal midir?

Erkek tipi saç dökülmesi, kelliğin kafa bölgesinin en tepe noktasından itibaren başlamasıdır. Saç dökülmesine sebep olan nedenler arasında; sigara, beslenme alışkanlıkları, stres, uyku düzeni, deri problemleri, vitamin eksiklikleri ve hormonal bozukluklar yer almaktadır.

Saç dökülmesi neden olur, saç dökülmesi normal midir?

Saç dökülmesi oldukça doğal bir durumdur. Tarama ve yıkamaya bağlı olarak günde yaklaşık 60 ila 120 tel saçın dökülmesi normal kabul edilebilir. 

Erkek tipi saç dökülmesi, cinsiyet fark etmeksizin görülebilir.

Özellikle başın tepe kısmı ve şakak bölgesindeki açılmalar bu tip dökülmenin habercisidir. 

SAÇ DÖKÜLMESİNE NEDEN OLAN FAKTÖRLER

Saç dökülmesine sebep olan diğer nedenler arasında sigara, uyku düzensizliği, beslenme alışkanlıkları, stres, deri problemleri, vitamin eksiklikleri, hormonal bozukluklar ve ilaç kullanımı yer almaktadır.

Erkeklerde saç dökülmesi 17 ila 32 yaş aralıklarında yoğun olarak yaşanmaktadır.

Erkekler, erken yaşta saç dökülme problemleriyle karşı karşıya kalmalarından ötürü saç dökülmesine karşı erken bir zamanda önlem almaya başlamalılardır.

Aksi takdirde hızla seyrelen saçlar zamanla kelliğe sebep olmaktadır. Erkek tipi saç dökülmesi tedavisi, ömür boyu süren bir tedavidir.

Kullanılan ilaçlar bırakıldığında, kişinin mevcut saçlarının yanı sıra tedavi sayesinde yeni var olan saçlarının da dökülmesi olası bir durumdur.

Erken yaşlarda başlanan takviye tedavileri ile mezoterapi tedavisi dökülme hızını yavaşlatmakta ve yeni saçların oluşmaya başlamasını sağlamaktadır.

Erkek tipi saç dökülmesi kadınlarda da görülebilmektedir.


Haber Kaynağı : 12punto

Saç dökülmesi Saç sağlık