Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

4 Ekim'de vizyona girecek olan 'Joker: İkili Delilik' filminin başrol oyuncusu Joaquin Phoenix Kimdir? Kaç yaşında? İşte, Joaquin Phoenix filmleri…

İzleyicileri bir kez daha Gotham’ın karanlık sokaklarına ve Joker'in çarpık zihnine götürecek olan filmin başrol oyuncusu Joaquin Phoenix Kimdir?

4 Ekim'de vizyona girecek olan 'Joker: İkili Delilik' filminin başrol oyuncusu Joaquin Phoenix Kimdir? Kaç yaşında? İşte, Joaquin Phoenix filmleri…

Yönetmen Todd Phillips’in bütün dünyada yankı uyandıran aykırı filmi “Joker”in ikincisi vizyon için gün sayıyor. Başrolünde yine Joaquin Phoenix’in yer aldığı “Joker: İkili Delilik” adlı eser, Türkiye’de 4 Ekim’de sinemalarda gösterilmeye başlayacak.

Joaquin Phoenix Kimdir?

Joaquin Phoenix, 28 Ekim 1974 tarihinde Porto Riko’da doğmuş olan Amerikalı bir aktördür. Özellikle derin karakter analizleri ve çarpıcı performansları ile tanınır. Ailesiyle birlikte genç yaşlarda Hollywood'a yerleşen Phoenix, çocuk yaşlarda televizyon dizilerinde oyunculuk yapmaya başladı. İlk büyük çıkışını 2000 yılında Ridley Scott’ın yönettiği "Gladyatör" (Gladiator) filminde Commodus karakteri ile yakaladı ve bu performansı ona En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar adaylığı getirdi.

Ancak Phoenix, kariyerindeki en büyük başarıyı 2019 yapımı "Joker" filmindeki performansıyla elde etti. Arthur Fleck karakterine hayat verdiği bu filmdeki oyunculuğu dünya çapında övgü topladı ve ona En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülünü kazandırdı. "Joker" filmi, toplumdan dışlanan bir adamın trajik dönüşümünü anlatırken Phoenix’in psikolojik derinlik içeren performansı sinema tarihine geçti.

Phoenix, oyunculuk kariyerinin yanı sıra hayvan hakları savunuculuğu ve çevre aktivizmiyle de bilinir. Uzun yıllardır vegan olan oyuncu, birçok sosyal sorumluluk projesine destek vermektedir. Şimdi ise 2025 yılında vizyona girecek olan "Joker: İkili Delilik" (Joker: Folie à Deux) filminde yine başrol olarak izleyicilerle buluşacak.

Bu yeni filmde Phoenix, Joker karakterine geri dönerek sinemaseverleri bir kez daha derin ve karanlık bir yolculuğa çıkaracak.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Joaquin Phoenix Joker Joker 2: 'Folie à Deux Joker: Folie à Deux Joker: İkili Delilik Lady Gaga Film