Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eşine şiddet uygulayan ünlüler!

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)’nin son verisine göre; Türkiye’de kadına yönelik şiddet artarak devam ederken ünlüler dünyasından da peş peşe kadına şiddet haberleri gelmeye devam ediyor.

Eşine şiddet uygulayan ünlüler!

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)’nin en son yayınladığı veriler Türkiye’de kadına yönelik şiddeti bir kez daha gözler önüne serdi.

Dünya Ekonomik Forumu, Türkiye’yi kadına yönelik şiddette kırmızı listede gösterirken, OECD rakamları Türkiye’yi kadına şiddette birinci sırada gösteriyor.

Türkiye her gün kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet haberleriyle sarsırlırken; şiddet sarmalı ünlülere de sıçradı.

Son olarak; oyuncu ve şarkıcı Fırat Tanış, eski sevgilisi İklim Tamkan’a uyguladığı iddia edilen psikolojik şiddet ile gündeme geldi. 

Daha önce birlikte oldukları kadınlara şiddet uygulayan bazı ünlü isimler medyada şöyle yer almıştı:

İBRAHİM TATLISES

Şarkıcı İbrahim Tatlıses, hamile eşi Perihan Savaş’a sürekli şiddet uyguluyordu.

Tatlıses Savaş hakkında,‘’onu öldürebilirdim’’ ifadesini de kullanmıştı. Tatlıses ayrıca, kadınlara yönelik bazı aşağılayıcı ifadeler de kullanmıştı. 

YILMAZ GÜNEY

Sanatçı Yılmaz Güney, eşi Nebahat Çehre’ye sık sık şiddet uyguluyordu.

Hatta Güney'in, Çehre’nin kafasına zorla bardak koyup silahla ateş ettiği ayrıca yine Güney'in, Çehre’ye sinirlenip arabayla ezdiği biliniyor.

MÜSLÜM GÜRSES

Şarkıcı Müslüm Gürses ise, alkol aldıktan sonra kendini kaybedip eşi Muhterem Nur'un kaburgalarını kırıp, elini saçlarına dolayıp sürüklemişti.

METİN YILDIZ

Şiddet olaylarıyla gündeme gelen bir diğer isim de Metin Yıldız.

Yıldız'ın sevgilisi Gözde Kayra, televizyon kanallarına çıkıp yaşadığı olayları anlatmış ve kafasının sehpalara vurulduğunu ifade etmişti. .

İSMAİL KÜÇÜKKAYA

Eda Demirci, eski eşi gazeteci İsmail Küçükkaya’nın kendisine şiddet uyguladığını çeşitli mecralarda anlatmış olsa da İsmail Küçükkaya şiddet iddialarını yalanlamıştı.

NİHAT DOĞAN

Şarkıcı Nihat Doğan'ın manken sevgilisi Aysun Kiremitçi'yi kendisiyle birlikte olmak istemediği iddiasıyla odaya kitleyip şiddet uygulaması da medyaya yansımıştı.


Haber Kaynağı :

kadına şiddet Dünya Ekonomik Forumu OECD ismail Küçükkaya Nihat Doğan İbrahim Tatlıses