Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ganalı ressam Kojo Marfo, İstanbul'da ilk kişisel sergisini açıyor

Ganalı ressam Kojo Marfo, küratörlüğünü Zeynep Öztürk’ün üstlendiği 'Umut Denemesi' sergisiyle ilk kez İstanbul'da sanatseverlerle buluşuyor. Marfo, "Sanatımın insanlarla bir bağ kurmasını, herkesin ilişki kurabileceği bir sembol olmasını istiyorum" dedi.

Ganalı ressam Kojo Marfo, İstanbul'da ilk kişisel sergisini açıyor

Ganalı ressam Kojo Marfo, ilhamını, doğup büyüdüğü coğrafyadaki deneyimlerinden alarak yarattığı eserleriyle Türkiye’de ilk kez sergi açıyor.

Ataerkil düzenin aksine anaerkilliğin ağır bastığı topraklarda büyümüş biri olan Kojo Marfo, eserlerinde Akan kültürünü ve Batı'daki ataerkillikle yaşadığı zorlukları işliyor ve anaerkil düzenin getirisi olan kadın figürleri eserlerinde sıklıkla görülüyor.

'SEMBOL OLMASINI İSTİYORUM'

Marfo sanatını, "Evinize asabileceğiniz güzel bir şey resmetmekle ilgilenmiyorum. Sanatımın insanlarla bir bağ kurmasını, herkesin ilişki kurabileceği bir sembol olmasını istiyorum.

Ne yaşadığınızı veya nerede yaşadığınız fark etmeksizin, sanatımın insanlara iç dünyalarını düşünmelerine ve yansıtmalarına yardımcı olmasını istiyorum" sözleriyle açıkladı.

12 ESER BULUNUYOR

AA'nın haberine göre, serginin küratörü Zeynep Öztürk, Marfo'nun çoğunluğu Türkiye için özel yapılmış 12 eserinin bulunduğu sergiden bahsederken "Resimlerin içindeki renk harmonisi o kadar canlı, parlak ve ebatlar o kadar büyük ki, sanki galerinin içinde 12 değil, 24 eser varmış gibi. Her tablonun içinden ayrı ayrı pencereler çıkarttığınızda farklı tablolar çıkıyor." şeklinde konuştu.

Öztürk, Marfo'nun çoğu eserindeki siyah-beyaz dengesi ve uyumu hakkında, "Çok yakın bir arkadaşı vitiligo hastalığına yakalandığı için o hastalığa dikkat çekmek üzere neredeyse bütün eserlerinde siyah-beyaz temasını bulabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'Yİ ZİYARET ETME ZAMANIM GELDİ'

Marfo, Türkiye'ye daha önce hiç gelmediğini fakat Londra'da çok fazla Türk arkadaşı olduğunu belirterek "Türk kültürü ve yemekleri konusunda oldukça uzmanım. Artık Türkiye'yi ziyaret etme zamanım geldi diye düşünüyorum ve bunun için çok heyecanlıyım. Umarım Türk halkı, sergideki anlayış ve ortak insanlık mesajını takdir edecektir." dedi. 


Haber Kaynağı : 12punto

Sanat Kojo Marfo Umut Denemesi

İlgili Haberler