Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Genco Erkal hayatını kaybetti

Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal hayatını kaybetti. Bir süredir kan kanseri ile mücadele eden Genco Erkal, 86 yaşında vefat etti. Erkal, dün gece sosyal medya üzerinden, "hoşça kalın" paylaşımında bulunmuştu.

Genco Erkal hayatını kaybetti

Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal'dan hayatını kaybetti. Bir süredir kan kanseri ile mücadele eden Genco Erkal, 86 yaşında vefat etti.

Erkal'ın hesabından dün akşam Nazım Hikmet'in şiiri paylaşılmıştı.

'HOŞÇA KALIN' DEMİŞTİ

Paylaşım şöyle:

Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın! Sizi canımda canımın içinde, kavgamı kafamda götürüyorum. Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın... Resimlerdeki kuşlar gibi dizilip üstüne kumsalın, mendil sallamayın bana. İstemez... Tek hecesiz elveda

SİYASİLERDEN VE SANATÇILARDAN PAYLAŞIMLAR

Erkal'ın ardından CHP lider Özgür Özel, "Yaşamını yitirdiğini büyük üzüntüyle öğrendiğim ülkemizin yetiştirdiği en büyük tiyatro sanatçılarından Genco Erkal'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum" paylaşımında bulunurken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "“Hoşça kalın dostlarım benim” Koca bir çınardı Genco Erkal. Çok üzgünüz, Allah rahmet eylesin" dedi.

Sanatçı Fazıl Say ve Sabahat Akkiraz'da Erkal'ın ardından paylaşımda bulundular.

Say, "Genco Erkal bu sabah vefat etti. En büyük sanatçımızı kaybettik. Başımız sağolsun. Tüm bir ömür ışık saçtı, ışıklarda uyusun. Tek başına mücadelenin en büyük kahramanıydı… Ondan çok şey öğrendim. Türkiye onunla daha büyüktü…" paylaşımında bulunurken, Akkiraz ise, "Usta Genco Erkal Hakka yürüdü. Yüreğim en derinden yaralandı. Cesareti,duruşu ve tiyatromuza kattıkları ile önünde saygıyla eğiliyorum. Işıklarda uyu usta" dedi.

 

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Vefatıyla sevenlerini derin bir üzüntüye boğan Genco Erkal'ın cenaze programı belli oldu.

Erkal için, 2 Ağustos Cuma günü saat 14.00'te Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek. 

Törenin ardından Erkal'ın cenazesi, ikindi namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.


Haber Kaynağı : 12punto

Genco Erkal