Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

'Hırsız' köpek Kırpık, turistlerin maskotu oldu: 'Ayakkabı ağacı' gülümsetti

Bartın'ın Amasra İlçesi, Kaeiçi Mahallesi'nde ayakkabıların asılı olduğu ağaç yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Mahalle sakini Kemal Doğu, "Ağaçta ayakkabısını gören alıp evine götürüyor" dedi.

'Hırsız' köpek Kırpık, turistlerin maskotu oldu: 'Ayakkabı ağacı' gülümsetti

Bartın'ın Amasra ilçesi Kaeiçi Mahallesi'nde ayakkabıların asılı olduğu ağaç yerli ve yabancı turistlerin merakını uyandırıyor.

Ağaca asılan  ayakkabıların sebebini anlayamayan turistler tarafından büyük ilgi görüyor. 

Ağaçta çakılı halde bulunan ayakkabı ile ağaç arasında bir bağlantı kuramayan turistler, ayakkabıların neden asıldığını öğrenmeye çalışıyor.

Kayıp ayakkabıların sahiplerinin bulabilmesi için asıldığı ağaç, mahalleye turist çeken favori mekanlar arasında yer alıyor. Ağaç, Türkiye'nin farklı illerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bölgeye turist çekiyor. 

(Ayakkabı ağacı)

Mahalle sakinlerinden Kemal Doğu, ayakkabıların ağaca asılma sebebini şu sözlerle anlattı:

"Mahallemizin köpeği Kırpık. Kırpık, hırsızdır. Ayakkabı hastalığı var. Nerede kapı önünde ayakkabı görse alır getirir, burada oynar. Bir, iki, üç, beş derken ayakkabısını kaybeden arıyor ama bulamıyor. Mahallemizde yaşayan aktif bir arkadaşımız buraları temizlerken bu ayakkabıları buluyor. Nereden geldiğini araştırırken köpeğin getirdiğini tespit ediyor. Ayakkabıları sahipleri tarafından alınması için ağaca çakıyor

"AYAKKABASINI AĞAÇTA GÖREN GÖTÜRÜYOR"

Doğu, ağacı gören herkesin sebebini merak ettiğini kaydederek, "Ağaçta da ayakkabılarını gören alıp evine geri götürüyor. Aramayanların ise ayakkabıları burada şekil oluşturmuş. Herkes ne diye merak ediyor" dedi. 

Mahallede yaşayan Mustafa Şenyerli ise, "Mahallemizin köpeği, kapı önlerinde bulduğu ayakkabıları getiriyor. Komşumuz da kayıp ayakkabıları buraya asıyor, sahipleri gelip alıyor. Almayanlar ise kalıyor, böyle ilginç bir görüntü oluşturuyor" ifadelerini kullandı. 


Haber Kaynağı : İHA

Bartın turist Kırpık ayakkabı ağacı