Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İskoçya'da sosyal medya devlerine savaş açıldı: Okullarda çekilen videolar silinecek!

Öğrencileri korumak için harekete geçen İskoç okul müdürleri, sosyal medya platformlarında rızası olmadan paylaşılan videoların silinmesi için baskı yapıyor.

İskoçya'da sosyal medya devlerine savaş açıldı: Okullarda çekilen videolar silinecek!

İskoçya'da, okul müdürlerinin, öğrenciler üzerinde olumsuz etkileri olduğu iddia edilen videoların sosyal medya devleri tarafından silinmesi için baskı yaptığı bildirildi.

Sosyal medya platformları, özellikle çocuklar üzerindeki olumsuz etkileriyle sık sık tepki çekiyor. İskoçya'da son günlerde okul müdürleri, bu platformlara karşı savaş başlattı.

Okul müdürleri, cep telefonlarının sınıfta olumsuz etkilerine ilişkin artan endişeler nedeniyle, okullarda çekilen öğrenci ve öğretmenlerin uygunsuz görüntülerini silmeleri için sosyal medya devlerine baskı yapıyor.

Okul içi ve dışında çekilen görüntülerle birlikte okul kavgalarının videolarını yayınlamak için kurulan birçok sosyal medya hesabı bulunuyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin fotoğraf ve videoları, rızaları olmadan sürekli olarak internette dolaşıyor. Bunun sonucunda bazı çocukların kalıcı travmalar yaşadığı belirtiliyor.

Okul müdürleri, şimdi bu görüntülere karşı harekete geçip okullarda çekilen öğrenci ve personele ilişkin uygunsuz paylaşımları ve rahatsız edici içerikleri kaldırmalarını istediklerini belirtti.

Çocuklara yardım sağlayan Children 1st adlı kuruluştan Debbie Noble, destekledikleri gençlerin ve ailelerin, okulda filme alınan ve çevrimiçi olarak paylaşılan zorbalık deneyimlerini paylaştığını söyledi.

Birleşik Krallık Güvenli İnternet Merkezi, öğrencileri ve profesyonelleri hedef alan bu tür çevrimiçi içeriğin yaygın olduğunu belirtti.

İskoçya, okullarda çekilen öğrenci ve personel görüntülerinin kaldırılmasını talep etmek için sosyal medya siteleriyle 2021-22 akademik yılının başından beri 56 kez iletişime geçtiklerini söylüyor.

Sosyal medya firmaları, kendilerine endişe verici olduğu bildirilen hesapları incelediklerini ve kurallarını ihlal edenleri kaldırdıklarını belirtti. Ayrıca zorbalık ve tacize karşı açık politikaları olduğunu söylediler ve bunları ihlal ettiğini düşündükleri içerikleri kaldırıyorlar.

İskoç Hükümeti, okullarda cep telefonu teknolojisinin uygun kullanımına ilişkin yenilenmiş kılavuz sunacaklarını ve bu soruna çözüm bulmaya devam edeceklerini açıkladı.


Haber Kaynağı : 12punto

Birleşik Krallık cep telefonu İskoçya