Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mustafa Sandal'dan Binali Yıldırım'a 'siyanür' çağrısı

Şarkıcı Mustafa Sandal sosyal medya hesabından, Erzincan İliç'teki toprak kayması sonrası bölgede siyanür tehlikesi olduğu iddialarını yalanlayan Binali Yıldırım'a çağrıda bulundu. Sandal, Yıldırım'a "bir avuç toprağı çıplak elleriyle alır" diyerek seslendi.

Mustafa Sandal'dan Binali Yıldırım'a 'siyanür' çağrısı

Türkiye, Erzincan İliç'te meydana gelen toprak kaymasını ve ardından ortaya çıkan çevre felaketini konuşuyor. 

Hükümet cephesinden madende kullanılan siyanürün çevreye yayılmadığı yönünde açıklamalar gelmeye devam ederken, başta siyasi parti liderleri olmak üzere onlarca isim de yaşananın bir çevre felaketi olduğu konusunda hemfikir...

Yıllar içerisinde pek çok defa denetleme geçiren maden ocağıyla ilgili açıklamada bulunan son isim eski TBMM Başkanı ve Başbakanlardan Binali Yıldırım oldu.

Erzincan İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kayması sonrası siyanür iddialarıyla ilgili "Bu konuda da özellikle ben arkadaşlara sordum. Aslında bu ayrıştırma yapılan kimyasal ayrı bir yerde depolanıyor.

Orada herhangi bir şey yok, ne heyelan ne de başka bir hareket" açıklamasını yapan Yıldırım'a özellikle sosyal medya üzerinden çok sayıda eleştiri geldi.

MUSTAFA SANDAL'DAN ÇAĞRI

Sosyal medya hesabından Yıldırım'a tepki gösteren ve çağrıda bulunan bir isim de Mustafa Sandal oldu. Sandal, bölgede siyanür tehlikesi olmadığını söyleyen Binali Yıldırım'a çağrıda bulundu ve şunları söyledi:

"Benim bildiğim Erzincan'ın yiğit evladı Sayın Binali Yıldırım, herkesin gönlünü ferahlatmak adına bölgeye gider, koruma kıyafeti olmaksızın oradan bir avuç toprağı çıplak elleriyle alır ve hem memleketlilerinin hem de  vatandaşlarının içine su serper. Ona da bu yakışır!"


Haber Kaynağı : 12punto

Binali Yıldırım Erzincan heyelan Mustafa Sandal maden ocağı