Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Otellerin kapıları akıllı telefonlara karşı savunmasız!

Siber güvenlik uzmanları ve hackerlar tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Android telefonlar, otellerde kullanılan kartlı giriş sistemlerini hack'leyebiliyor. Bu kritik önem arz eden sorun, Hilton, Marriott ve Hyatt gibi dünyaca ünlü zincirlerin de dahil olduğu 3 milyondan fazla otel odasını risk altına aldı.

Otellerin kapıları akıllı telefonlara karşı savunmasız!

Siber güvenlik uzmanları ve hackerlar tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Android telefonlar, otellerde kullanılan kartlı giriş sistemlerini hack'leyebiliyor. Bu kritik önem arz eden sorun, dünyanın en büyük kilit firmalarından biri olan Dormakaba'nın ürünlerini etkiliyor.

Webtekno'nun haberine göre, Dormakaba'nın kilit sistemlerini kullanan oteller arasında Hilton, Marriott ve Hyatt gibi dünyaca ünlü zincirler yer alıyor. Bu da 3 milyondan fazla otel odasının, Android telefon yardımıyla açılabileceği anlamına geliyor.

HACK İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

Hackerlar, önce bir odanın kartına fiziksel olarak erişerek, kartın içindeki bilgileri kopyalayabiliyor. Bu bilgiler, Android telefonun NFC özelliği kullanılarak kopyalanabiliyor. Kopyalanan bilgilerle de oda kapısı kolayca açılabiliyor.

DORMAKABA ÇALIŞMALARI BAŞLATTI

Siber güvenlik uzmanları, bu güvenlik açığını Dormakaba'ya bildirdi. Şirket, sorunu düzeltmek için çalışmalar başlattığını açıkladı.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Android telefonlar siber güvenlik