Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

RTÜK’ün inceleme başlattığı Kızıl Goncalar dizisinin yapım şirketinden açıklama!

İktidara yakın medyanın hedef göstermesinin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) inceleme başlattığı Kızıl Goncalar dizisinin yapım şirketi Gold filmden yapılan açıklamada "Birkaç gündür bazı haksız ve gerçeklerle örtüşmeyen eleştiriler üzerine açık ve net şekilde belirtmek isteriz ki, aktardığımız hikayenin hiçbir gerçek kurum, kuruluş ya da kişiyle bir ilgisi yoktur" denildi.

RTÜK’ün inceleme başlattığı Kızıl Goncalar dizisinin yapım şirketinden açıklama!

Başrollerini Özcan Deniz ile Özgü Namal’ın paylaştığı FOX TV’de yayınlanan Kızıl Goncalar dizisi iktidara yakın medya tarafından hedef alındı.

YANDAŞ MEDYA HEDEF ALDI, RTÜK İNCELEME BAŞLATTI

Cemaat ve seküler aile yaşantılarını konu alan dizi hakkında Yeni Şafak gazetesi dindar insanların sahtekar ve bağnaz olarak tasvir edildiğini belirterek diziyi hedef göstermişti. 

Çıkan haberlerin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) dizi hakkında inceleme başlattı.

YAPIM ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Dizi hakkındaki tartışmalara ilişkin yapım şirketi Gold Film’den yazılı bir açıklama geldi.

Yapım şirketinin açıklamasında dizinin belgesel veya haber dosyası olmadığı vurgulanırken "Kızıl Goncalar'da da hayatın içinde var olan doğru ve yanlış, iyi ya da kötü olma halleri bir kesime ya da gruba değil, dizilerdeki karakterlere atfedilerek anlatılmaktadır" denildi.

Açıklamada, diziye yönelik maksatlı yorumlar yapıldığı da belirtilirken "Beğenileri ve eleştirileri dikkate alarak saygıyla izliyor ve maskatlı yorumların takdirini değerli izleyicilerimize bırakıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Gold Film'den yapılan açıklamanın tamamı şöyle;

"Kızıl Goncalar isimli dizi filmimize ilişkin olarak birkaç gündür kamuoyunda paylaşılan bazı haksız ve gerçeklerle örtüşmeyen eleştiriler üzerine açık ve net şekilde belirtmek isteriz ki, aktardığımız hikayenin hiçbir gerçek kurum, kuruluş ya da kişiyle bir ilgisi yoktur. Toplumun hiçbir kesimini hedef göstermek ya da hiçbir inanç ve değeri kötülemek gibi bir amacımız söz konusu değildir. 

"DİZİMİZ, FARKLILIKLARIYLA BİR ARADA YAŞAMAYI BAŞARAN KESİME AYNA TUTMAK İÇİN KURGULANDI"

"Tüm dizilerde olduğu gibi Kızıl Goncalar'da da hayatın içinde var olan doğru ve yanlış, iyi ya da kötü olma halleri, bir kesime ya da gruba değil, dizilerdeki karakterlere atfedilerek anlatılmaktadır. Hikayemizde bir yandan toplumun farklı kesimlerinden kendi değer yargılarını suistimal eden kişilerin yıkıcı etkilerini gösterirken, diğer yandan da farklı dünya görüşleri olan insanların hayatın içinde iyi niyetlerle nasıl ortak bir dil bulabildiklerini resmetmeyi amaçladık. Dizimiz, bu toplumun tüm farklılıklarıyla bir arada yaşamayı başaran kesime bir ayna tutması için kurgulandı. Kızıl Goncalar'ın kurgu bir hikaye olduğunu, ne bir belgesel ne de bir haber dosyası olmadığını akılda tutan, adil eleştirilerin konusu olmak isteriz. Beğenileri ve eleştirileri dikkate alarak saygıyla izliyor ve maksatlı yorumların takdirini ise değerli izleyicilerimize bırakıyoruz."



Haber Kaynağı : 12punto

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Kızıl Goncalar Gold Film