Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yeşilçam oyuncusu İzzet Günay hastaneye kaldırıldı

Bodrum'da Gümüşlük Mahallesi'nde yaşayan Yeşilçam oyuncusu İzzet Günay hastaneye kaldırıldı.

Yeşilçam oyuncusu İzzet Günay hastaneye kaldırıldı

Bodrum'a bağlı Gümüşlük Mahallesi'ndeki bir sitede tatilini geçiren ünlü Yeşilçam oyuncusu İzzet Günay bu sabah saatlerinde arkadaşları ile yürüyüş yaparken düşme sonucu yaralandı ve ambulans ile özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sitenin yöneticisi İsmail Demirel Sözcü'ye yaptığı açıklamada "İzzet Bey sabah erken saatlerde arkadaşları ile yürüyüş yaparken taşa takılıp düşmüş, ayak bileğinde zedelenme olmuş ama bilinci açık ve yerinde, tedbir amaçlı hastaneye kaldırılmış" diye konuştu.

İZZET GÜNAY KİMDİR?

1934 Sarıyer/İstanbul doğumlu olan usta oyuncu Deniz Koleji'nde okuyarak Haydarpaşa Lisesi'nden mezun olmuştur.  

Lisede okurken tiyatroya başlayarak Yeşilay Gençlik Kolu'nda devam etmiştir. 1957 yılında gazete ilanı vasıtasıyla Dormen Tiyatrosu'na girdi, " Kara Ağaçlar Altında"da bir rolde profesyonelliğe başladı. Zeki Müren-Belgin Doruk filmi Kırık Plak'taki şoför rolüyle girdiği sinemada 120'ye yakın filmde görev aldı. 

Bunlar arasında en önemlileri; 1964 Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldığı Ağaçlar Ayakta Ölür, Anasının Kuzusu, Fıstık Gibi Maşallah, Vesikalı Yarım, Kezban, Şoför Nebahat, Unutulmayanlar, Aşka Sürgün'dür. 

İzzet Günay aynı zamanda bir antikacı ve filatelisttir.

 


Haber Kaynağı : 12punto

yeşilçam İzzet Günay