Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,2401
Dolar
Arrow
34,4862
İngiliz Sterlini
Arrow
43,5545
Altın
Arrow
2962,0000
BIST
Arrow
9.471

Yorgunluktan yorgun düştünüz mü? Dikkat kronik yorgunluk sendromu olabilir!

Uykuya doymuyorsunuz, halsiz ve mutsuz hissediyorsunuz. Dikkatli olun, bu belirtiler kronik yorgunluk sendromunun habercisi olabilir.

Yorgunluktan yorgun düştünüz mü? Dikkat kronik yorgunluk sendromu olabilir!

Günümüzde, kronik yorgunluk sendromu giderek yaygınlaşmaktadır ve uzmanlara göre, sağlık sorunlarından bağımsız olarak devam eden bu yorgunluk belirtileri, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkiliyor.

Birçok insan, yoğun tempolu yaşamın neden olduğu stres, iş ve sosyal sorumluluklarla başa çıkmakta zorluk çekerken, bazıları için yorgunluk sadece günlük koşuşturmanın bir sonucu değil, aksine sürekli bir durum haline gelmiştir. Günlük yedi-sekiz saat uyuma alışkanlığına rağmen dinlenememek, gün içinde sürekli halsizlik ve mutsuzluk hissetmek, fiziksel aktivitelerde güçsüzlük yaşamak ve hatta geçmiş günlerde tüketilen yiyecekleri hatırlamakta zorlanmak gibi belirti, kronik yorgunluk sendromunun işaretleri olabilir.

STRES,DÜZENSİZ UYKU VE YANLIŞ BESLENME...

Kronik yorgunluk sendromu, kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen ve altı aydan uzun bir süre devam eden bir durum olarak nitelendiriliyor. Sendrom, bireyin günlük aktivitelerini sürdürmesini zorlaştırırken, odaklanma yeteneğini de olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar, kronik yorgunluk sendromunun birden fazla faktörden kaynaklanabileceğini belirtildi. Bunlar arasında stres, düzensiz uyku alışkanlıkları, yanlış beslenme, fiziksel aktivite eksikliği ve hatta genetik faktörler yer alıyor

Fonksiyonel Tıp çalışmaları yürüten Uzmanı Dr. Aynur Ketene, kronik yorgunluk sendromunun son yıllarda görülme sıklığının hızla yaygınlaştığını belirtti. Yanlış yaşam alışkanlıklarının yanı sıra çevresel faktörlerin de bu soruna yol açabileceğini belirten Dr. Ketene, ancak umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini, çünkü tedavinin mümkün olduğunu vurguladı.

Dr. Aynur Ketene, kronik yorgunluğa yol açan etkenleri sıralayarak, kronik yorgunluk sendromundan kurtulmaya yönelik 8 etkili öneri ve uyarıda bulundu:

Hazır paketli, katkı maddeli gıdaların aşırı tüketilmesi.

Manyetik alanlara ve toksinlere bolca maruz kalınması.

Gece 23'ten sonra hala uyanık olmak, yetersiz ve kalitesiz uyku.

Stresin yönetilememesi.

Spordan uzak, hareketsiz bir yaşam tarzı.

Toprakta suni gübreler nedeniyle minerallerin azalması, hibrit tohumlar kullanılması.

Gıdaların soğuk hava depolarında kimyasallar ilave edilerek uzun süre bekletilmesi.

Tüm bunların neticesinde kişilerde sindirim ve emilim sorunları görülmesi.


Haber Kaynağı : 12punto

Kronik yorgunluk sendromu