Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tokat'ta 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlama

Tokat’ta bir bağ evinde meydana gelen 5'i jandarma personeli 7 kişinin yaralandığı olayda patlamanın nedeni belli oldu.

Tokat'ta 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlama

Edinilen bilgiye göre patlama Erbaa ilçesine bağlı Karayaka beldesi Hürmüzlü köyünde bulunan bir bağ evinde meydana geldi.

Bağ evi sahibi A.K evinin bahçesinde bulunan bir sandıktan şüphelenmesi üzerine durumu devriye faaliyeti yürüten jandarma ekiplerine haber verdi. 

Olay yerine gelen ekipler sandığı açtığı sırada sandık içine tuzaklanmış el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlama sonrası olay da bağ evi sahibi A.K., ve oğlu S.K., ile jandarma personeli olan M.A., M.E., B.M., A.S. ve S.E. ağır yaralandı. 

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan 3 jandarma görevlisi Tokat’a sevk edildi. 

Olay yerinde yapılan ilk çalışmada patlamanın sandık içine tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi olduğu ortaya çıktı. Olay ile ilgili soruşturma devam ediyor.

TOKAT VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Tokat Valisi Numan Hatiboğlu 5’i jandarma görevlisi 7 kişinin yaralanmasına neden olan el yapımı patlayıcıyla ilgili 2 kişinin yakalandığını duyurdu.

Vali Hatiboğlu patlamanın yaşandığı evde incelemede bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Olayla ilgili 2 kişinin Samsun’da yakalandığını duyuran Hatiboğlu, “Bu akşam 21.20 sularında Erbaa ilçemiz Karayaka beldemizde bir patlama meydana geldi. 

Bölge halkından bir vatandaşımız, jandarmayı arayarak bahçelerinde kendilerine ait olmayan şüpheli bir paket bulunduğu ihbarında bulundu.

Devriyemiz kontrole geliyor. Kontrol esnasında patlama meydana geliyor. Patlama sonucunda 5 uzman jandarma personelimiz yaralanıyor. 

Şuan 3 jandarmamız üniversite hastanemizde 2 sivil yaralımız Tokat devlet hastanesinde, 2 yaralı jandarma görevlisi ile Erbaa Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.

Olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişi Samsun’da yakalandılar. Gerekli araştırmaların sonucunda daha detaylı açıklama yapılacak. Gerekli çalışmalar yapılıyor” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN TOKAT'TAKİ OLAYA DAİR PAYLAŞIM

CHP Genel Başkanı Özel, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Tokat Erbaa'da jandarma ekiplerinin ihbar üzerine gittiği evde meydana gelen patlamada yaralanan 5'i jandarma 7 yurttaşımıza acil şifalar diliyorum. Yaralıların Tokat'ta sürmekte olan tedavileri ve durumlarını yakından takip ediyoruz."

 

Öte yandan Özel'in Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci yakından takip etmesi için görevlendirdiği öğrenildi.

 


Haber Kaynağı : İHA

Jandarma patlama