Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Epstein dosyasının Türkiye bağlantısı...Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nden suç duyurusu

ABD’li milyarder Jeffrey Epstein'in kurduğu ağın Türkiye bağlantıları kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği iddiaların soruşturulması için suç duyurusunda bulundu.

Epstein dosyasının Türkiye bağlantısı...Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nden suç duyurusu

Aslı AĞIRDİL - 12punto.com.tr

ABD'de en küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmakla suçlanan ve 2019'da tutuklu bulunduğu cezaevinde davadan önce intihar eden ABD’li milyarder Jeffrey Epstein'in fuhuş skandalında her geçen gün yeni ayrıntılar çıkmaya devam ediyor. Son olarak Epstein'ın kurduğu ağın Türkiye'ye kadar sıçradığı iddia edildi. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Türkiye bağlantıları bulunduğuna ve Türkiye’den de çocukların suç çetesinin ağına düşürüldüğüne dair iddiaların soruşturulması için suç duyurusunda bulundu.

Dernek, Türk Ceza Kanunun insan ticareti suçundan 80’inci, çocukların cinsel istismar suçundan 103’üncü ve fuhuşla bağlantılı suçlardan 227’inci maddeleri gereğince Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına soruşturma açılmasını istedi.

'TÜRK BİR İSİM YER ALIYOR'

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin Epstein davasına ilişkin suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı; 

“Jeffrey Epstein'ın Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Asya ve diğer ülkelerden başkaca reşit olmayan kızları da taşıdığı iddia ediliyor. Bundan haberiniz var mı?' şeklinde bir sorunun  bulunması, dava ile bağlantılı olarak paylaşılan dosya ve belgelerde sistem içinde olduğu belirlenen Türk bir ismin de yer alması sebepleriyle ülkemizden çocukların da bu dehşet verici suç ağına, adı geçen şüpheli ve tespit edilecek diğer şüpheliler tarafından dahil edildiğine dair iddiaların ivedikle araştırılması gerekmektedir' 

TÜRKİYE'DE YENİDEN YARGILAMA YAPILMALI'

Türkiye'de gerçekleştirilmesinden hareketle bu fiillerin Türkiye'de işlenmiş bir suç olarak kabul edilmesi gerektiği belirtilen soruşturma dosyasının devamında 'Şüpheli ve tespit edilecek diğer şüpheliler hakkında Amerika Birleşik Devletleri’nde hüküm verilmiş olsa dahi Türkiye'de yeniden yargılama yapılması lüzumu Kanunun açık bir hükmüdür. Bu nedenle ülkemizde de bu konuda etkin bir soruşturma yürütülmesi ve neticesinde şüpheliler hakkında kamu davası açılarak yargılama yapılması elzemdir”


Haber Kaynağı : Aslı Ağırdil

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Cinsel istismar Jeffrey Epstein önce çocuklar ve kadınlar derneği suç duyurusu soruşturma