Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eren Eroğlu davasında 11. yıl: Bina sahibinin yargılandığı davada yeniden bilirkişi raporu istendi

17 yaşındaki Eren Eroğlu, ofis elemanı olarak çalışırken görevi dışında tabela montesi için gönderildiği Esenyurt Özel Doğa Hastanesi’nde yüksek gerilim hattına kapılarak 2013’te hayatını kaybetmişti. Eroğlu ailesinin asıl yargılanması gerektiğini düşündüğü bina sahibi Uğur Karahan hakkında ise 6. celse açılarak yargılamaya devam edildi. 7. celse 10 Temmuz 2024 saat 14:00'te görülecek.

Eren Eroğlu davasında 11. yıl: Bina sahibinin yargılandığı davada yeniden bilirkişi raporu istendi

Ercan KÜÇÜK - Kübra KARASU 12punto.com.tr

2013'te 17 yaşındayken yüksek gerilim hattına kapılarak hayatını kaybeden Eren Eroğlu'nun ölümünde, ailesinin 'kusurlar silsilesinin başlangıcı' olarak gördüğü bina sahibi Uğur Karahan'ın yargılamasına Bakırköy Adliyesi’nde devam edildi. 

Davanın görülen 6. celsesine bina sahibi Uğur Karahan duruşmaya katılmadı. Karahan 11 yıl süren davada yalnızca 20 Ekim 2022 tarihindeki duruşmada hakim karşısına çıkmıştı. Duruşmada dosyaya eklenen bilirişi raporu tartışıldı.

HUKUKÇU BİLİRKİŞİ TAYİNİ TALEBİ

Rapora ilişkin görüşleri sorulan Karahan'ın avukatı Recai Akgün, kendilerinin sorumlulukları olmadığını savundu, hukukçular ve akademisyenlerden oluşan bir heyetin bilirkişi raporu hazırlamasını talep etti:

"Biz mülk sahibiyiz, tabelayla alakalı bir bilgimiz yok. Binanın ilk sahibi değiliz. Burada illiyet bağının kurulması önemlidir. 

Sorumlu olup olmadığımızın anlaşılması için akademisyenlerden ve huukçulardan illiyet bağının tespitini talep ediyoruz. Haydar Sakcı'nın da sorumlu olup olmadığının tespiti için hukukçu bilirkişi ve akademisyenlerden oluşan bir bilirkişi tayini istiyoruz."

"KAÇAK KAT DA DOSYADA"

Ailenin vekil avukatı Berrin Demir, Karahan’ın avukatının sözlerine tepki gösterdi. Demir şunları söyledi:

"Binanın tapusu da dosyada, kaçak kat da dosyada, TEİAŞ'ın uyarısı da dosyada. Belediyeden yıkım çalışmaları da dosyada. Sanık kaçak kat çıkıyor. TEİAŞ, ‘Benim mutlak koruma alanıma tecavüz var. Can güvenliği yok, yıkılsın’ diyor. Yıkmak isteyen belediyeye direniyorlar. Binaya girişi engelleyecek herhangi bir uyarı, bariyer yok. Olaydan sonra astılar. Bilirkişi raporuna itiraz dilekçelerimizi sunduk. Yazılı savunmalarımızı ve itirazlarımızı aynen tekrar ediyoruz. Sanık avukatının beyanlarının kesinlikle hiçbirini kabul etmiyoruz. Hepsi gerçek dışıdır. Tüm eksik hususlar giderilerek  yeniden bilirkişi incelemesine gönderilmesini talep ederiz."

"DOSYAYA YENİLİK KATMAYACAĞINDAN..."

Cumhuriyet Savcısı verilen ifadeler doğrultusunda bilirkişi raporunun yeniden istenmesi talepleri için "dosyaya yenilik katmayacağından reddine karar verilmesi kamu adına talep olunur" dedi.

Duruşma sonucunda belirtilen eksiklikler doğrultusunda kusur durumu, illiyet bağı gibi konuların tespiti için dosyanın yeniden bilirkişiye sevk edilerek ek rapor alınmasına karar verildi.

Yeni duruşma tarihi ise 10.07.2024 günü saat 14:00 olarak belirlendi.

NE OLMUŞTU?

TDS Reklam Firması’nda ofis elemanı olarak çalışan 17 yaşındaki Eren Eroğlu, görevi dışında tabela tamir işi için Esenyurt Özel Doğa Hastanesi’ne gönderildi. Eroğlu ve ustası Haydar Sakcı, tabelayı monte etmeye başladıklarında fark ettikleri tehlikeyi çalıştıkları firmaya bildirdi. 

Firma işi bırakmalarını ve vinç yollayacaklarını söyledi. 

Katlanabilir merdiveni topladıkları sırada, temas edilmemesine rağmen yüksek gerilim hattından 6 metreye kadar elektrik akımı atladığından merdivenin ucundaki Eren Eroğlu akıma kapılarak hayatını kaybetti.

Olay sonucunda Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2014’te başlayan yargılama 2019’da sona erdi.

TDS Reklam’ın Müdürü Erol Mutlu 3 yıl 4 ay, Ustabaşı Emin Telbisoğlu, Özel Doğa Hastanesi İşletme Müdürü Ulucan Köse ve Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Akbuğa 3’er yıl hapis cezası aldı.

Eroğlu ailesinin, 'kusurlar silsilesinin başlangıcının' bina sahibi Uğur Karahan olduğunu savunmaları üzerine uzun mücadelelerden sonra İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi suç duyurusunda bulundu. 

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye istinaden Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Karahan'a; Eren Eroğlu’nun taksirle ölümüne, Haydar Sakcı’nın yaralanmasına sebebiyet vermekten dolayı dava açıldı. Davanın ilk duruşması 20.4.2022’de görüldü. Sanık Uğur Karahan duruşmaya katılmadı.


Haber Kaynağı : Kübra Karasu

esenyurt eren eroğlu iş kazası