Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Instagram krizi sürüyor: Bakan başka yardımcısı başka konuştu

Instagram yasağına ilişkin 'Haniye paylaşımlarına tahammüleri yok' diyen Ulaştırma Bakanı ile yardımcısı çelişti: 'terör paylaşımlarına izin veriliyor.'

Instagram krizi sürüyor: Bakan başka yardımcısı başka konuştu

Instagram yasağı 6.gününe girerken bürokrasiden çelişkili açıklamalar geliyor. Şimdiye dek 2 milyarı aşkın kullanıcısı olan sosyal medya platformunun engellenmesine ilişkin 3 farklı neden gösterildi. 

Yasağın ilk gününde Instagram'ın 'katalog suçlar'ı çiğnediği için BTK'nın istisnai yetkisini kullandığını söyleyen Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hangi katalog suçların çiğnendiğine dair bir bilgi vermemişti. Uraloğlu, 2 gün önce ise adeta ağzındaki baklayı "İsmail Haniye ile ilgili yapılan taziye paylaşımlarına bile tahammül edilmiyor. Ciddi bir aşama kaydettik. Zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar" diyerek çıkarmıştı.

Bugün ise yardımcısı 3.tezi öne sürdü.

SOSYAL MEDYANIN ZARARLARINI ANLATTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medyaya getirilen erişim yasaklarına savunarak; "Biz özellikle bazı sosyal medya şirketlerinin birçok uyarıya rağmen terör örgütlerinin istediği paylaşımı yapabilmeleri, bu paylaşımların görmezden gelindiği, bu konudaki rahatsızlıklarımızı, mahkeme kararlarının bildirilmesine rağmen devam ettiğini hep birlikte gördük" ifadelerini kullandı. 

Sayan tam da yasağa tepkilerin yükseldiği şu dönemde, sosyal medyanın zararlarından bahsetmeyi tercih etti:

"Sosyal medya her ne kadar ilk başlarda bilgilenme, haber alma, eğlence ve sosyalleşmek için kullanmak adına ortaya çıkmış gözükse de günümüzde insanlar üzerinde adeta tahakküm kurabilme, insanları yönlendirme, kişisel hak ve özgürlüklerin bir yandan insanları kendini ifade edebildiği bir ortam olurken bir yandan da bu küresel şirketler açısından insanları özellikle belirli bir yönlendirmenin adeta bir aracı haline geldiğini hep birlikte görüyoruz."


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Instagram Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu yasak