Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç'tan ön seçim sürecinde yaşananlara tepki

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, ön seçim sürecinde yaşanan gelişmelere dair açıklama yaptı. Seçim sürecine sert eleştiriler getiren Saraç, "Ankara’da Baro Başkanları toplantısında bulunduğum saatlerde yapılmaya çalışılan ve grup üyelerinin büyük bölümünün katılmadığı bir ön seçimin sonuçlarının geçerliliği yoktur" dedi

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç'tan ön seçim sürecinde yaşananlara tepki

İstanbul Barosu’nun 146 yıllık tarihinde ilk kadın başkan olan ve Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun İstanbul Barosu Başkan aday adayı Av. Filiz Saraç, grubun ön seçim sürecine yönelik eleştirilerde bulundu.

Saraç, ön seçim sürecinde yaşananların grubun ilkeleriyle bağdaşmadığını ifade etti.

2022'de, 12 yılın ardından grupta ilk kez ön seçim yapılmasını sağladığını ve bugüne kadar mevcut tüm görevlerine ön seçimle aday olduğunu vurgulayan Filiz Saraç, “Geleceğe Birlikte Yürüyeceğiz” başlıklı açıklamasında süreçle ilgili şunları kaydetti:

“Kurucularından ve hâlihazırda gruptan seçilen İstanbul Baro Başkanı olduğum Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun yeni dönemde de İstanbul Barosu Başkanı olmak üzere aday adayı olduğumu meslektaşlarımla paylaşıyorum.

Grubumuzda sürecin ilkelerimizle bağdaşmayan şekilde sürdürülmeye çalışılması karşısında çok sayıda grup üyemizin haklı itirazları olmuştur. Oy kullandırılmayan ve çoğunluğunu genç meslektaşlarımızın oluşturduğu üyelerin bu süreçte görmezden gelinmesini kabul etmem mümkün değildir. Bu şartlarda yapılan bir ön seçimin meşru olmayacağını genel kurul üyelerimize de bildirdim”

Saraç, Ankara’da Baro Başkanları toplantısında bulunduğu saatlerde yapılmaya çalışılan ve grup üyelerinin büyük bölümünün katılmadığı bir ön seçimin sonuçlarının geçerliliği olmadığını da belirtti.

Filiz Saraç, “Grubumuzun 64 bin avukata hitap eden ve geleceğe taşıyacak, ilkelerimize uygun seçim için çalışmalarımız sürmektedir” diye ekledi.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun internet sitesinde yer alan açıklamada ise 8 Temmuz 2024 tarihindeki toplantıda grup üyelerinin bir araya geldiği, Seçim Komitesi oluşturulduğu ve 14 Eylül 2024’te Başkan ve Kurul adaylarının belirleneceği Aday Saptama Kurultayı (Ön Seçim)’nın yapılması kararı alındığı belirtildi.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler