Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/adalet-hukuk/video-adalet-bakani-yilmaz-tunc-somalili-sanik-turkiyeye-gelecek-10712

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 'Somalili sanık Türkiye'ye gelecek'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı ve bir kuryenin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Hiçbir vatandaşımızın hakkının gasp edilmesine izin vermeyiz. Somalili sanık Türkiye'ye gelecek" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun bir kuryenin ölümünü neden olması olayı hakkında açıklamalarda bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakan Tunç,"Sosyal medya üzerinden dolaşan bir avukatın savcının odasında çekilmiş fotoğraflarıyla ilgili olarak hem savcı hem avukat hakkında soruşturma başlatılmıştır. Hukuki süreç titizlikle yürütülecek ve adaletin sağlanması için gerekli adımlar atılacaktır" dedi. 

Ayrıca Tunç, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun İstanbul'da bir motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne sebep olması ile ilgili ise, “Somali adli makamları ile görüşmeleri gerçekleştirdik. Sanığın Türkiye'ye gelmesi ve yargılanması söz konusu olacak. Yakın zamanda yargılama süreci başlamış olacak” ifadelerine yer verdi.

NE YAŞANMIŞTI?

30 Kasım tarihinde, Somali Cumhurbaşkanının oğlu Hassan Shekh Mohamud'a ait olan araç, motokurye Yunus Emre Göçer'e çarptı. Kazanın ardından Göçer, altı gün boyunca yoğun bakımda tedavi gördü ancak hayatını kaybetti. Olayın ardından, 2 Aralık'ta Shekh Mohamud'un yurtdışına çıkmasıyla ilgili bilgiler ortaya çıktı. Yetkililer, yaşanan olayla ilgili olarak 8 Aralık'ta Shekh Mohamud hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Haber Kaynağı : 12punto