Brüksel lahanası nedir, nasıl haşlanır? Pratik haşlama tarifi

Brüksel lahanası, turpgillerden küçük yumru şeklinde ve kalınca kat kat yaprakları olan bir sebze türüdür. Brüksel lahanası nedir, nasıl haşlanır? İşte püf noktaları...

12punto

Anayurdu bilinmeyen bitki, ABD ve Avrupa'da yaygın şekilde yetiştirilmektedir. 

Otsu bitki olan Brüksel lahanası, fide durumundayken lahanaya çok benzer.

Ama sonra, gövdesi 60–90 cm'ye kadar boylanır, gövde üzerinde kalın sapların ucunda, koyu yeşil renkli, beyaz damarlı iri yaprakları uzar.

BRÜKSEL LAHANASI NASIL HAŞLANIR?

  • Bir tencere suyu kaynatın ve içerisine bir tutam tuz ekleyin.
  • Suyun kaynaması için 1-2 dakika bekleyin.
  • Brüksel lahanalarını kaynayan suya ekleyin ve 10-15 dakika yumuşayana kadar pişirin.
  • Çatalla lahanalara kolay batırabiliyorsanız pişmiş demektir.