Cheesecake nasıl yapılır? Pratik Cheesecake tarifi

Yunanistan'ın Samos adasından çıkan ve tüm dünyaya yayılan Cheesecake, afiyetle tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. İşte pratik cheesecake tarifi...

12punto

Kalori açısından oldukça zengin olan Cheesecake'in nasıl yapıldığı merak ediliyor.

Cheesecake nasıl yapılır? Cheesecake yapımında hangi malzemeler kullanılır?

Cheesecake Malzemeler:

(Malzemeler 1 porsiyon içindir)

• 1 yk süzme yoğurt
• 1 yk labne
• 1 yumurta
• 1 yk esmer şeker(normal toz şeker de kullanabilirsiniz)
• Arzu ederseniz 1 çk toz vanilin

Çikolata sos için;

• 60 gr krema
• 50 gr bitter çikolata

Cheesecake Yapılışı:

İşe ilk önce yukarıda sıraladığım malzemeleri karıştırmakla başlıyoruz. İster ısıya dayanaklı kapta (sufle kabı), isterseniz de ayrıca çırpıp ısıya dayanıklı kaba aktarabilirsiniz.

Airfryerda 180 derecede 10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Soğuduktan sonra çikolata sosla buluşturup en az 2-3 saat buzdolabına gönderiyoruz. (Ev yapımı reçel ya da marmelat da kullanabilirsiniz)

*Normal fırında 180 derecede 20-25 dakikada kontrollü şekilde pişirebilirsiniz. (Fırından fırına farklılık gösterebilir)

Çikolata sos için; kremamızı sos tavasında ısıtıp üzerine bitter çikolatamızı atıyoruz ve karıştırıyoruz.