Gavurdağı salatası nasıl yapılır?

Gavurdağı salatası, ince küp şeklinde kıyılmış salata malzemelerine nar ekşisi ve ceviz eklenerek yapılan bir salata türüdür. Ağırlıklı olarak Gaziantep ve çevresinde tüketilmektedir. Peki, gavurdağı salatası nasıl hazırlanır? İşte pratik tarifi...

12punto

Gavurdağı salatası özellikle et yemeklerinin yanına servis edilen, suyuna ekmek banarak keyfi çıkarılan bir salata çeşididir.

Her bir malzemesi sağlık için faydalı olan gavurdağ salatası, aynı zamanda vitamin ve mineral açısından da zengin bir yapıya sahiptir.

GAVURDAĞI SALATASI MALZEMELER

  • 2 adet salatalık
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1/2 demet taze nane
  • 1/2 demet taze maydanoz
  • 1 tk sumak
  • 2 tutam kuru nane
  • 2 yk nar ekşisi
  • 2 avuç ceviz içi
  • 3 yk nar taneleri
  • 3 yk zeytinyağı
  • Tuz

GAVURDAĞI TARİFİ

  • Tüm malzemeleri iyice yıkayıp kurulayın ardından küp küp doğrayın.
  • Maydanoz ve naneyi ince ince kıyın, baharatlarla birlikte harmanlayın.
  • Ceviz, nar ve nar ekşisi hariç tüm malzemeyi birleştirip güzelce harmanladıktan sonra salata kaselerine porsiyonlayın.
  • Kaselerinizdeki salatanın üzerini ceviz, nar ve nar ekşisi ile süsleyin.