Kaşarlı köfte tarifi! Kaşarlı köfte yaparken dikkat edilmesi gerekenler
Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında yer alan kaşarlı köftenin tarifi ve hazırlanışı oldukça kolay. Kaşarlı köfteyi yapmak için hangi malzemeler kullanılır, nelere dikkat edilmeli? İşte kaşarlı köfte yapımına dair tüm detaylar...
12punto
Lezzetli ve doyurucu yemekler arasında yer alan kaşarlı köfte, ev hanımlarının sıklıkla tercih ettiği yemekler arasında yer alıyor.
Son yıllarda restoranlarda da yaygınlaşan kaşarlı köfte yapımında kullanılan malzemeleri ve kaşarlı köftenin hazırlanışını sizler için derledik.
KAŞARLI KÖFTE MALZEMELER:
- 1 kilogram köftelik kıyma
- 2 adet yumurta
- 4-5 dilim bayat ekmek içi
- 2 orta boy soğan
- 4-5 diş sarımsak ezilmiş
- 1 yemek kaşığı kekik
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz (damak tadınıza göre miktarını ayarlayın)
- 100-150 gram kaşar peyniri (küp küp doğranmış)
KAŞARLI KÖFTE HAZIRLANIŞI
Köfteyi yoğuracağınız kabın içerisine kıymayı koyun. Üzerine ufaladığınız ekmek içini, yumurtayı, ince kıyılmış maydanozu, rendelenen soğanı, sarımsağı, baharatlarını ve tuzunu ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz harcı buzdolabında iki saat kadar bekletin.
Dolapta bekleyen harcınızdan ceviz kadar parçalar koparın ve avucunuzun içinde yoğurarak bastırın. Harçtan bu şekilde parçalar alarak elinizde bastırıp incelttikten sonra hepsini fırın tepsiye dizin.
Her bir parçanın üzerine kestiğiniz kaşar peynirinden alın ve diğer köfteyi üzerine kapatın. Kapadığınız köfteyi hafifçe elinizde sıkarak kenarlarını kapatın ve hafif yuvarlak bir şekil verin. Tüm köfteleri bu şekilde yaptıktan sonra buzdolabında bir süre daha bekletin.
Dinlenen köfteleri, çok az yağ koyduğunuz tavaya yağ kızdıktan sonra atın. Hafif kızaran köfteleri fırın tepsisine yerleştirin ve 200 derece ısınan fırında içi ve dışı iyice kızarana kadar pişirin.
Kaşarlı köftenizi ister garnitür, ister pilav isterseniz püre ile servis edebilirsiniz.