Mantı nasıl yapılır? Evde mantı yapmanın pratik yolu

Kayseri yöresine ait olan mantı yemeği tüm Türkiye'de severek tüketilmektedir. Lezzetli ve ideal mantı nasıl hazırlanır? İşte mantı hazırlarken akılda bulunması gerekenler...

12punto

Mantı, Anadolu'da çok eski tarihlerden beri sevilen bir yemek olmuştur.

Mantının Osmanlı Saray mutfağında da önemli bir yeri vardır.

Mantı Tarifi

Öncelikle hamur için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuzu istediğiniz gibi atabilirsiniz ( 1-2 çay kaşığı tuz)
  • 1 adet yumurta

İçi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Mantının üstüne dökmek için;

  • 1 kase yoğurt
  • Yoğurdun üstüne zevk aldığınız kadar sarımsak ezebilirsiniz
  • 1 çay kaşığı toz biber