Mürdüm Eriği Reçeli nedir, nasıl yapılır?

Dünya genelinde yetiştirilen mürdüm eriği, kahvaltı sofralarında reçel olarak yer alıyor. Mürdüm eriği reçeli yapmak kolay mı? Mürdüğüm eriği reçeli nasıl hazırlanır? İşte mürdüm eriği reçeli hazırlarken bilinmesi gerekenler...

12punto

Mürdüm Eriği Reçeli Malzemeler:

(1 sb = 200 ml)

• 1 kg Mürdüm Eriği
• 1 sb toz şeker (esmer şeker kullandım)
• 3 yk sirke (ben incir sirkesi kullandım elma ya da üzüm kullanabilirsiniz)
• Yarım bardak su
• 1 adet çubuk tarçın
• 3-4 adet karanfil tanesi

Mürdüm Eriği Reçeli Yapılışı:

İşe ilk önce eriklerimizi doğrayıp borcama almakla başlıyoruz. Üzerine toz şekeri serpiyoruz.

Şeker sonrasında su ve sirkeyi de ekliyoruz.

180 derecede önceden alt üst ısıtılmış fırına 10 dakikalığına gönderiyoruz.

Erikler hafiften yumuşamaya başlayınca 10 dakika sonra fırından çıkarıp çubuk tarçın ve karanfilleri atıyoruz. Tekrar fırına gönderiyoruz. Bu şekilde karanfilin acısı geçmeyecek ve erikler tarçının rehasını daha iyi çekecektir.

Ara sıra eriklerimizi fırında pişerken karıştırabiliriz.

180 derecede ortalama bir saat kalması yeterli olacaktır. Daha koyu bir kıvam isterseniz +30 dakika daha fırında pişirmeye devam edebilirsiniz.

Pişen ve suyunu bırakan erikleri temiz bir kavanoza alıp çok sıcaklığını atınca kapaklarını kapatıyoruz. Tamamen soğuyunca da buz dolabına alıyoruz.