Soğan kebabı nasıl yapılır? Soğan kebabı tarifi...

Gaziantep’in sevilen lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, kış aylarında doğal antibiyotik olduğu ve enfeksiyonlara karşı bağışıklık kazandırdığı için vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Soğan kebabı nasıl yapılır? Soğan kebabı tarifi...

12punto

Soğan kebabı içerisinde bulundurduğu soğan, baharat, kuzu eti ve nar pekmeziyle kış aylarında yoğun ilgi görüyor.

Gaziantep yöresine ait olan soğan kebabı evde de hazırlanabilmektedir.

SOĞAN KEBABI MALZEMELERİ NELERDİR?

-500 g kıyma

-1 kg küçük kuru soğan

-1 kahve fincanı nar pekmezi

-Tuz

-Karabiber

Soğan Kebabı Nasıl Yapılır

SOĞAN KEBABI NASIL YAPILIR?

-Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur.

-Etler ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır.

-Soğanlar iri ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür.

-Şişe bir köfte bir soğan saplanır.

-Mangalda pişirilir. Pişirilen kebapılar bir tepsiye dizilir.

-Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır.