Suşi nedir, nasıl hazırlanır?

Suşi, genellikle çiğ deniz ürünleri ve sebzeler gibi çeşitli malzemelerle birlikte, biraz şeker ve tuz ile hazırlanmış sirkeli pirinçten oluşan geleneksel bir Japon yemeğidir.

12punto

Suşi stilleri ve sunumu çok çeşitli olup ana bileşeni aynı zamanda shari veya sumeshi olarak da adlandırılan suşi pirincidir.

Japonya çıkışlı bir yemek olmasına rağmen tüm uzakdoğu ülkelerinde tüketilir.

Suşi geleneksel olarak orta taneli beyaz pirinçle yapılır, ancak kahverengi pirinç veya kısa taneli pirinç ile hazırlanabilir.

BİRÇOK SUŞİ TÜRÜ VEJETARYENDİR

Genellikle kalamar, yılan balığı, sarıkuyruk, somon, ton balığı veya yengeç çubuğu gibi deniz ürünleri ile hazırlanır. Birçok suşi türü vejetaryendir.

Genellikle gari, wasabi ve soya sosu ile servis edilir. Daikon veya takuan, yemek için popüler garnitürlerdir.

Suşi bazen Japon mutfağında ince dilimlenmiş çiğ balık veya ara sıra etten oluşan ilgili bir yemek olan saşimi ile karıştırılır.

SUŞİ FAYDALARI

  • Suşi, çok az kalori, zengin protein içeriği ve B12 vitamini, iyot ve Omega 3 yağlarının, yani vücudumuz için 'iyi' kabul edilen yağların varlığı dahil olmak üzere çeşitli faydalar sunar.
  • Çok az kalorisi ve yüksek protein içeriği sayesinde bu geleneksel Japon yemeği, lezzetli olmasının yanı sıra birçok açıdan sağlıklıdır.