Böğürtlenin mucizevi faydaları

Gülgiller ailesine ait bir bitki olan böğürtlenin insan vücuduna çok sayıda faydası bulunuyor. Vitamin ve mineral yönünden zengin olan böğürtlenin mucizevi faydaları...

12punto

Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetişen böğürtlen, vücuda zararlı olan maddelerin temizlenmesi yönünden oldukça önemlidir.

BÖĞÜRTLENİN FAYDALARI:

Bağışıklık sistemini destekler: Böğürtlen içerdiği yüksek C vitamini ve antioksidan ile vücut direncini destekler. C vitamini vücuttaki serbest radikallerle mücadele etmeye ve hastalıklara karşı vücut direncini artırmaya yardımcı olur.

Beyin sağlığını destekler: Böğürtlen zengin bir omega – 3 ve 6 yağ asitleri kaynağıdır. Omega – 3 ve omega – 6, sinir onarmaya yardımcı olur; zihni sakinleştirmek ve hafızayı güçlendirmek için destek sağlar. Böğürtlen aynı zamanda depresyona karşı zihin sağlığını destekler.

Cilde doğal bakım desteği verir: C, E vitamini, antioksidan özelliği, sağlıklı yağ bileşeniyle böğürtlen mucizevi bir meyvedir. Cildiniz için doğal şifa olan bu destekler, yağ dengesini korumaya yardımcı olur, kolajen üretimini destekler. Böğürtlen zengin besin değeriyle cildi onarmada ve cilt yapısını korumada doğal destekçidir.

Bağırsakları çalıştırmaya destek olur: Kabızlık problemini doğal yollarla çözmek isteyenler için böğürtlen iyi bir destekçidir. İdeal lif oranı barındıran böğürtlen, tüketildiğinde bağırsakları harekete geçirmeye, çözünmesini sağlamaya ve kabızlığı gidermeye yardımcı olur. Böğürtlen bu özelliğiyle aynı zamanda hemoroid problemine de destek sağlar.

Göz sağlığına iyi gelir: Böğürtlen lutein isimli göz sağlığı için gerekli olan bir bileşen içerir. Lutein göz yapısını ve görme yetisini koruyan güçlü bir bileşendir. Böğürtlen tüketerek göz sağlığınızı koruyabilir, görüş kalitenizi destekleyebilirsiniz.

Enfeksiyonu azaltmaya yardımcı olur: Böğürtlenin iltihap önleme ve kurutma desteği ile vücuttaki iltihabı azaltabilir, enfeksiyonla güçlü şekilde mücadele edebilirsiniz. Anti bakteriyel böğürtlen, serbest radikallerin vücuda zarar vermesini önlemeye yardımcı olur.

Kemik sağlığını destekler: Böğürtlen kalsiyum, fosfor ve magnezyum yönüyle küçükten büyüğe herkes için kemik sağlığını korumaya yardımcı olur. Kemiklerin ihtiyaç duyduğu mineralleri doğal olarak taşıyan böğürtlen, kadınlarda belirli yaştan sonra risk teşkil eden osteoporoza karşı da destek olur.