Çoban salatası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Çoban salatası, Türkiye'de çok yaygın olan bir salata türüdür. Yaz ayları başta olmak üzere diğer mevsimlerde de sıklıkla tüketilen salata çeşitlerinden olan çoban salata malzemeleri ve yapılışı yurttaşlar tarafından internette araştırılıyor.

12punto

Çoban salatası, Türkiye'de her evde tüketilen bir salata türüdür.

Genelde domates, salatalık, biber ve soğandan oluşur.

ÇOBAN SALATASI MALZEMELERİ NELER?

  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet salatalık
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı sirke veya limon suyu

ÇOBAN SALATASI NASIL YAPILIR?

  • İnce şekilde doğranmış soğanlar tuzla ovularak diriliğinin gitmesi sağlanır.
  • Soğan yıkanarak hazır hale getirilir.
  • Salatalıklar, biberler, domatesler normal kalınlıkta doğrandıktan sonra bütün malzemeler karıştırılır.
  • Karışıma tuz, sirke ve zeytinyağı konularak ezdirmeden çatalla karıştırılıp servise hazırlanır.