Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Atilla Türker futbol gündemini 12punto'ya değerlendirdi: Süper Kupa krizi, Ali Koç- Abdulkadir Selvi tartışması ve hakemler...

Gazeteci Atilla Türker, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi arasında iptal edilen Süper Kupa finalinin ardından başlayan FETÖ tartışması, tartışmalı hakem kararları ve ertelenen Süper Kupa maçına ilişkin 12.punto.com.tr'ye konuştu. Türker, Süper Kupa maçının oynanmamasının en büyük nedeninin TFF olduğunu söyledi.

Atilla Türker futbol gündemini 12punto'ya değerlendirdi: Süper Kupa krizi, Ali Koç- Abdulkadir Selvi tartışması ve hakemler...

Selçuk ÇELİK-12punto.com.tr

Gazeteci Atilla Türker, spor gündeminde yaşanan son gelişmeleri 12.punto.com.tr'de değerlendirdi.

Türker, Suudi Arabistan'da oynanamayan Süper Kupa finalinden, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Abdülkadir Selvi arasında yaşanan ''FETÖ'' tartışmasına kadar spor gündeminde yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

ALİ KOÇ ABDÜLKADİR SELVİ GERİLİMİ

29 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanan fakat sonrasında iptal edilen Süper Kupa maçına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü ''Yurtta Sulh Cihanda Sulh'' pankartını "FETÖ" ilişkilendiren Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, "Maçta bula bula, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cülerin kullandığı, “Yurtta sulh cihanda sulh” sözü mü bulundu? demişti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise Selvi'ye yanıt olarak, "Ulan sen zamanında FETÖ için salya sümük ağlamış adamsın sen kimsin Fenerbahçe’yi FETÖ ile bağdaştırıyorsun" ifadelerini kullanmıştı.

ALİ KOÇ FENERBAHÇE İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Abdülkadir Selvi arasında yaşanan bu polemiği değerlendiren gazeteci Atilla Türker, ''Ali Koç, her bakımdan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önde gelen isimlerinden biridir. Ali Koç'un Fenerbahçe için büyük bir şans olduğuna inanıyorum. Fenerbahçe'nin başarılı olabilmesi için vücudunu ortaya koydu. Gönül isterdi ki çok başarılı olsun. Çünkü Türk futbolunun temiz insanlara ihtiyacı var ama ne yazık ki çok başarısız oldu. Abdülkadir Selvi ise tutarsız yazılarıyla bilinen bir isim. Ali Koç'un söylemlerine katılıyorum. Abdülkadir Selvi'nin bu konu hakkındaki açıklamalarını ise komik buluyorum'' ifadelerini kullandı.

"SÜPER KUPA FİNALİNİN OYNANMAMASININ EN BÜYÜK NEDENİ..."

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması plananan fakat sonrasında büyük bir krize neden olan Süper Kupa finali ile ilgili değerlendirmeler yapan Türker, ''Maçın oynanacağı dönem Suudi Arabistan'a gittim ve olayları yakından takip ettim. Gün boyu pek çok televizyon kanalında canlı yayın yaptım. Şunu çok net söyleyebilirim ki bu maçın oynanmamasının en büyük nedeni Türkiye Futbol Federasyonunun yetersizliği ve ciddiyetsizliğidir. Fenerbahçe son derece iyi yönetti. Ama bazı çevreler faturayı önce Fenerbahçe'ye sonra da Galatasaray'a yüklemeye çalıştı. Bunun altında birtakım siyasi nedenlerin yattığını düşünüyorum'' dedi.

"HAKEMLİĞİN DÜZELEBİLECEĞİNE İNANMIYORUM"  

Türk Futbolunda krize neden olan ve son zamanların en çok konuşulan konusu hakemlere de değinen Atilla Türker, ''Ben 50 yıldır futbolu takip ediyorum.Yaklaşık 40 yıldır da hakem camiasını içinde bulunuyorum. Şu ana kadar pek çok hakem seminerlerini de yakından takip ediyorum.Türkiye'de her zaman bir hakem sorunu vardı ama hakemler hiç bu kadar kötü duruma düşmemişti. Çünkü, babalar oğullar, dernekçilik, bölgecilik, lobicilik, eyyamcılık, hakemlerin daha fazla maç yönetme isteği, eğitim yetersizliği gibi pek çok etken üst üste bindi ve Türk hakemleri yere çakıldı. Açıkçası perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Artık Merkez Hakem Kuruluna başkan bulumakta bile çok zorlanılıyor. Gidişat son derece kötü ve ben bu gidişatın düzelebileceğine inanmıyorum'' ifadelerini kullanarak sözlerine son verdi.


Haber Kaynağı : Selçuk Çelik

Ali Koç Atilla Türker Fenerbahçe FETÖ Türk futbolu Abdulkadir Selvi