Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eski CHP Milletvekili Özgündüz yazdı: Halifelik nerden çıktı birader?..

Filistin’e destek yürüyüğünde açılan Hilafet Bayrakları ve Hizb-ut Tahrir üyelerinin Hilafet paylaşımları tartışma yarattı.

Eski CHP Milletvekili Özgündüz yazdı: Halifelik nerden çıktı birader?..

Eski CHP Milletvekili ve Eski Cumhuriyet Savcısı Ali Özgündüz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hilafet tartışmalarını değerlendirdi. 

Halifelik konusunun 100 yıl önce kapandığını vurgulayan Özgündüz, yürüyüşten elinde Kelime-i Tevhid bayrağı ile dönen şahısla tartışan gencin tutuklanmasına da tepki gösterdi. Özgündüz şunları yazdı:

"Emevilerden beri babadan oğula geçen, saltanatlığa dönüşmüş, dejenere olmuş Halifelik kurumu 100 sene önce kaldırmış ve konu kapanmıştır!. Bir daha da canlanmaz!. Hem halifelikle hangi mesele halledilecek ki?! Dava Filistin davası ise, önce bir İsrail'le ilişkiler kesilsin, ticaret kesilsin ve burada halifelik derdine düşen "mücahitler" gitsin Gazze'de işgale karşı savaşsın bizler de alkışlayalım!.. Halifelik nerden çıktı birader?..

Burada halifelik fantezisi yapan arkadaşlar bilmeliler ki; 1.Dünya Savaşında halifelik Osmanlı hanedanında iken, Müslüman "Arap kardeşlerimiz" İngilizlerle, (yani gayrimüslimlerle) birlikte bizim ordumuza karşı savaştılar. Ve Filistin de, "kutsal topraklar" da o savaşta, ihanet eden "kardeşlerimiz" sayesinde kaybedildi!. Halifelik derdine düşenler: Sizin aklınız mı kesmiyor yoksa başka bir kaos mu istiyorsunuz?! Derdiniz ne?!..

Bu gencimizin, bir yurttaşımıza yumruk atması, onu yaralaması yanlış bir davranış tamam ama, üniversite öğrencisi olan bu kişiye, 'ibret olsun' der gibi ters kelepçe takmak, bunu göstere göstere Adliye'ye sevk etmek ve CMK'ya göre tutuklama sebepleri yok iken tutuklamak bin kez yanlış!.."


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Filistin Gazze hilafet ali özgündüz