Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç: “AYM kararı derhal uygulanmalı, Can Atalay tahliye edilmelidir”

Anayasa Mahkemesi TİP Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı verdi.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç:  “AYM kararı derhal uygulanmalı, Can Atalay tahliye edilmelidir”

Şenol ÇARIK - 12punto.com.tr

Anayasa Mahkemesi (AYM)’nin Silivri (Marmara) Cezaevi’nde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Av. Can Atalay ile ilgili ikinci kez verdiği hak ihlali kararının gerekçesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Gelişmeleri 12punto’ya değerlendiren İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, “Anayasa Mahkemesi kararı derhal uygulanmalı, meslektaşımız Av. Can Atalay serbest bırakılmalıdır” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin İstanbul Barosu üyesi olan TİP Milletvekili Av. Can Atalay ile ilgili ihlâl kararının uygulanmaması üzerine, ikinci defa Av. Can Atalay’ın “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ve bireysel başvuru hakkının ihlal edildiğine” karar verdiğini hatırlatan Saraç, “Ayrıca Anayasa Mahkemesi oy birliği ile ‘..hak ihlallerinin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince başvurucunun yeniden yargılanmasına başlanması, mahkûmiyet hükmünün infazının durdurulması, ceza infaz kurumundan tahliyesinin sağlanması ve yeniden yapılacak yargılamada durma kararı verilmesi şeklindeki işlemlerin yerine getirilmesi için anılan mahkemeye gönderilmesine ..’ karar vermiştir” dedi.

“İstanbul Barosu olarak önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz üzere; ihlalin sonuçlarını ortadan kaldıracak olan görevli mahkeme İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’dir” diyen Av. Filiz Saraç, “Mahkeme, gecikmeksizin Av. Can Atalay’ın tahliyesine, yeniden yargılanmasına ve yargılamanın durmasına karar vermelidir. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yok hükmündeki gönderme kararı ve Yargıtay 3. Ceza Daire Üyelerinin suç teşkil eden eylemleri ile devam eden hukuksuzluk süreci sona erdirilmelidir” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : Şenol Çarık

13. Ağır Ceza Mahkemesi Anayasa Mahkemesi Can Atalay Filiz Saraç hak ihlali İstanbul Barosu Şenol Çarık Yargıtay