Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Siyasal İletişim Danışmanı Bekir Ali Yüksel yazdı: İYİ Parti ve Fetret Devri

Siyasal İletişim Danışmanı Bekir Ali Yüksel, 31 Mart yerel seçimleri ve İYİ Parti’nin içerisinde bulunduğu duruma ilişkin bir yazı kaleme aldı. Yüksel, “İYİ Parti’nin Fetret devrinin köklerini Altılı Masa’dan kalkma ve geri oturma sürecinin yaşandığı 3-6 Mart tarihlerine dayandırmak mümkün” dedi. Yüksel yazısında ayrıca, “Mehmet Tolga Akalın, siyasette söz sahibi olmaya başlayan bir kuşağı temsil ediyor” ifadelerini kullandı.

Siyasal İletişim Danışmanı Bekir Ali Yüksel yazdı: İYİ Parti ve Fetret Devri

Bekir Ali YÜKSEL- Siyasal İletişim Danışmanı

Yıldırım Bayezid, 1402 yılında yapılan Ankara Savaşı'nda, Timur'a yenilip esir düşmüş, sonrasında ise Yıldırım Bayezid'in oğulları arasında taht kavgası çıkmıştı.

Fetret Devrinde taht mücadelesine giren Emir Süleyman, İsa Çelebi, Musa Çelebi ve Çelebi Mehmet arasındaki çekişmeyi 1413 yılında I. Mehmet kazanmış ve devletin ikinci kurucusu” namına sahip olmuştu.

I. Mehmetin gösterdiği başarılı hükümdarlık dönemi ise, Osmanlı Devletinin bir cihan hükümdarlığına giden yolun taşlarını döşemişti.

Osmanlı Devletinin Ankara Savaşı’nda yaşadığına benzer bir Fetret Devri”ni halihazırda İYİ Parti de yaşıyor. İYİ Parti’nin Fetret devrinin köklerini Altılı Masadan kalkma ve geri oturma sürecinin yaşandığı 3-6 Mart tarihlerine dayandırmak mümkün.

Bu durumun en büyük sebebi ise, sürecin doğru yönetilememesi ve liderin kararsız kalması sonrası oluşan güven bunalımı idi.

Bu güven bunalımının en yakın ve somut tezahürünü geride bıraktığımız yerel seçimlerde gözlemledik. Akşenerin hayal kırıklığına uğradığını dile getirerek her fırsatta eleştirdiği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın İYİ Partinin aksine yerel seçimde büyük bir başarı sağlaması ise İYİ Partinin kendisine yeni bir liderle, yeni bir yol açmasının zaruretini ortaya koydu.

Geçtiğimiz günlerde Meral Akşener bir açıklama yaparak, İYİ Partinin bir kongre sürecine girdiğini ve kendisinin bu yapılacak kongrede aday olmadığını kamuoyuna duyurdu.

İYİ Partide şu ana kadar adaylığını açıklayan isimler ise Mehmet Tolga Akalın, Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın oldu.

Hala adaylığını açıklamak konusunda istişarelerde bulunan, karar vermeye çalışan olduğu düşünüldüğünde aday sayısının artması muhtemel gözüküyor.

Aday olan isimlerin tamamı İYİ Partinin kuruluş sürecinde emeği olan isimler ve partinin kurucuları.

Her birisinin kendi ekibi ve siyasette ciddi bir tecrübesi var. Aday olan kişilerin en büyük ortak noktası ise geçmişte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliye karşı mücadele etmeleri ve kurultay/kongre süreçlerinde ciddi tecrübelere sahip olmaları.

Bu isimlerden Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu, Türkiyede siyasetten tasfiye olmaya başlayan bir kuşağı temsil ederken, Mehmet Tolga Akalın, siyasette söz sahibi olmaya başlayan bir kuşağı temsil ediyor.

CHPde yaşanan dönüşüm dikkate alındığında ve Özgür Özelle yaşıt olması sebebiyle adaylardan sadece Mehmet Tolga Akalın’ın İYİ Partinin gelecek misyonuna ve vizyonuna katkı sunabileceği ortada.

Fetret Devrini sona erdirip Osmanlı Devletinin ikinci kurucusu olan I. Mehmet ile, İYİ Partinin Fetret Devrini sona erdirip partiyi gençleştirme ve bütünleştirme vizyonunu açıklayan Mehmet Tolga Akalın’ın benzerliğini ise 27 Nisandaki kongre belirleyecek.

Fetret Devri’nin gerçek anlamda sona ermesi liderin değişmesiyle değil, kim olduğuyla ilgilidir. Cesurlar Hareketinin lideri sıfatını taşımaya talip olanların, genel başkanın açıklamasına göre tavırlarını belirlemeleri İYİ Parti'yi Fetret Devri'nden çıkaramayacaklarının da işaretidir.

Bu yüzden Mehmet Tolga Akalın’ın çıkışı diğer adaylardan daha önemli ve anlamlıdır.


Haber Kaynağı : 12punto

Mehmet Tolga Akalın Fetret Devri İYİ Parti Meral Akşener