Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tuzla Piyade Okulu olayları: Em. Tümg Ahmet Yavuz: 'Devlete yeni bir format atılıyor'

Tuzla Piyade Okulu’nda bir teğmenin 10 Kasım’da yakasına Atatürk fotoğrafı takmamasıyla başlayan olaylarla ve teğmenlerle ilgili tartışmalar devam ediyor. Emekli Tümgeneral Yavuz, yaşananları 12punto'ya değerlendirdi.

Tuzla Piyade Okulu olayları: Em. Tümg Ahmet Yavuz: 'Devlete yeni bir format atılıyor'

Melik ÇELİK - 12punto.com.tr

Tuzla Piyade Okulu’nda bir teğmenin 10 Kasım’da yakasına Atatürk fotoğrafı takmamasıyla başlayan olaylarla ilgili iddiaları gündeme geldi. Ardından Tuzla Piyade Okulu’yla ilgili yeni iddiaların ortaya atılması tartışmaları daha da büyüttü. Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenle hareket eden grubun lideri olduğu tahmin edilen başka bir teğmenin, geçen yıl tarikat toplantısında cübbeli-sarıklı fotoğrafına ulaşıldığı öne sürüldü. Tuzla Piyade Okulu'nda yaşananlara ilişkin Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz 12punto'ya değerlendirmelerde bulundu. 

Tarikatların cemaatlerin siyasetin ideolojik programı doğrultusunda uzun zamandır hükümetten destek gördüğünü vurgulayan Yavuz, yaşananların sürpriz olmadığını belirtti.

Atatürk Cumhuriyetinin sonlandırılmasının hedeflendiğini belirten Yavuz şunları söyledi:

“Bu işin sonu Atatürk Cumhuriyetini sonlandırıp kendi cumhuriyetlerini kurmaya dayanır. Gaye amaç bu. Bence sorgulamaları gereken Harp okulu eğitimi. Yani daha 40 gündür bu subaylar oradayken bu iş oluyor. Dolayısıyla piyade okulunda ben olumsuz herhangi şey görmüyorum. Tabi detayını bilmiyoruz. Onların bildikleri başka şeyler vardır ama.

Bu iş oradaki alay komutanının, okul komutanının veya bölük komutanının değiştirilmesiyle olan bir iş değil. Önemli olan bu adamlar bu cüreti nereden alıyorlar onu ortaya koymak lazım. Cüretkar bir şekilde adamlar Atatürk karşıtı bir tutum takınıyorlar" 

Yavuz, Müyesser Yıldız’ın dünkü haberinde yazdığı ‘Okulda Hizbullah’a ait yayının bulunması’yla ilgili de şunları söyledi:

"Hizbullah’a ait yayın bulunmasında hayret edilecek bir şey yok. AKP Cumhur İttifakı Hizbullah'ı parlamentoya taşıdı. Genel olarak laik hukuk sosyal demokratik devletinden adım adım uzaklaşıyoruz. Devlete yeni bir format atılıyor. Cumhuriyete yeni bir format atılıyor. Sadece bu da yok ortalıkta. İşte Şeyh Sait’in ismi bir kayyum belediye başkanı tarafından bir caddeye verilmesi de işin başka bir boyutu."

Aklı başında olan herkes Atatürk programı etrafında birleşecek. Kim samimi olarak onun etrafında birleşiyorsa onun etrafında birleşsin başka hiçbir şekli kalmadı. A partisi, B partisi meselesi olmaktan çıktı." 


Haber Kaynağı : Melik Çelik

10 Kasım Ahmet Yavuz Müyesser Yıldız Tuzla Piyade Okulu