Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8822
Dolar
Arrow
34,0393
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2822,0000
BIST
Arrow
9.611

Instagram açılacak mı derken o da kapatılabilir

Sözcü gazetesi, Tik Tok'taki 'rezaleti durdurması için' hükümete seslendi. AKP'li TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı da 'halkımız kapatılsın istiyor' dedi.

Instagram açılacak mı derken o da kapatılabilir

Instagram yasağı 6.gününe girerken yasağın ilk günlerinde sorulan "ne zaman açılacak?" sorusuna şimdi Tik Tok da mı kapatılacak sorusu eklendi.

Kısa videoların paylaşılması ve bu canlı yayın yapılabilmesi sistemine dayanan Tik Tok programı, daha önce görev başındaki askerlerin kritik yerlerdeki nöbetleri esnasında yayın açtıkları için yarattığı güvenlik zafiyetiyle gündeme gelmişti.

Bugün ise Sözcü gazetesi, Tik Tok'u popüler olan bir akımı nedeniyle manşetine taşıdı. "Instagram'ı kapatan Ulaştırma Bakanı'na sesleniyoruz: Durdurun bu rezaleti" başlığı atan gazete, Tik Tok'ta yapay zeka aracılığıyla yapılan Atatürk'e sarılma videolarına tepki gösterdi.

Atatürk ile sarılma ve onunla dans etme içeriğine sahip bu akımın Ata'nın hatırasına saygısızlık olduğunu vurgulayan gazete, "Hamas lideri için Instagram'ı kapatanlar neden harekete geçmiyor?" diye sordu.

İşin ilginç tarafı Tik Tok'u aktif kullanan ve neredeyse 96 bin takipçisi olan gazetenin, söz konusu akımı yapan hesaplar için değil tümüyle Tik Tok'u işaret etmesi.

'BURAYI KAPATIRSAN CENNETE GİDERSİN'

Bugün Tik Tok'a ilişkin tek dikkat çeken çıkış da bu olmadı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "TikTok meselesi, Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesidir. Yapılan paylaşımlar o kadar tuhaf, o kadar gerçeklikten kopuk ki bunları onaylamak mümkün değil. TikTok'un kapatılması, erişim engelinin getirilmesi noktasında komisyon olarak bir tavrımız yoktur, bu Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) tavrıdır. Ama bana komisyon başkanı olarak sorsanız, siyaset milletle beraber yapılır. Milletimiz, TikTok'un kapatılmasını istiyor" dedi.

Yayman, Hatay, Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul'da karşılaştığı vatandaşların TikTok ile ilgili şikayette bulunduğunu kaydederek, "TikTok kullanmıyorum. Beni sokakta gören insanlar diyor ki, 'Bu TikTok'u kapatırsan, cennetin kapısına aralarsın.' TikTok'tan çok ciddi sayıda eleştiri var, ciddi sayıda şikayet var. TikTok maalesef şeytanın avukatlığını yapıyor ve toplumda artık TikTok paylaşımları bir nefret objesine dönüşmüş durumda. Yaşını, başına almış insanların orada bir paylaşım yapmaları ve bir farkındalık oluşturmak için çok irrasyonel, absürt tavırlar içerisine girmeleri, sakil paylaşımlar yapmaları; bunları bir özgürlük alanı olarak görmüyorum. Burası tamamen insanlık değerlerinden uzaklaşmış, yerli ve milli değerler değil, topyekun evrensel değerlerden kopuş ve büyük bir yabancılaşma olarak görüyorum. Bunları kabul etmek mümkün değil. Tekrar TikTok'un Türkiye temsilcilerine ve küresel ağ sağlayıcılara bir kez daha seslenmek istiyorum; TikTok'un bu yaptıklarını asla kabul etmiyorum. Bu paylaşımları asla onaylamıyorum ve muhakkak TikTok'un topluluk kuralları başta olmak üzere Türkiye'nin moral değerlerine, ahlak değerlerine, geleneklerine, ananelerine uygun bir yayın politikası içerisinde olmasını bütün toplum gibi ben de milletimiz gibi bekliyorum" dedi.

KOMİSYONDA SALI GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK

Yayman, SÖZCÜ TV'ye yaptığı açıklamada "TikTok'u salı günü görüşeceğiz. Vatandaşın talebi bu, vatandaşın sözüne tercüman oldum" ifadelerini kullandı. 

Skeç tarzı videoların ağırlıkta olduğu Tik Tok programında daha çok alt gelir grubundan insanların ülkedeki ekonomik durumu mizahi bir dille eleştirdiği videolar öne çıkıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Instagram TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Sözcü Gazetesi