Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Medyaradar Genel Yayın Yönetmeni Denizhan Erkoç 12punto'ya konuştu: Erişim engeli kararı yasal değil

Medyaradar internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Denizhan Erkoç, Turkuaz Medya Grubu'nun siteye erişim engeli getirmesiyle ilgili açıklama yaptı. Erkoç, engel kararının yasal olmadığını belirterek, itiraz sürecinin adli tatil nedeniyle aksadığını ifade etti.

Medyaradar Genel Yayın Yönetmeni Denizhan Erkoç 12punto'ya konuştu: Erişim engeli kararı yasal değil

Selçuk Ahmet ÇELİK   12punto.com.tr

Medyaradar haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Denizhan Erkoç, 15 gün önce bir yazarlarının Turkuaz Medya Grubu hakkında yazdığı yazıya yönelik getirilen erişim engeli hakkında açıklama yaptı. Erkoç, Turkuaz Medya Grubu'nun, yazıdaki bazı ifadeler nedeniyle sitede erişim engeli talep ettiğini belirtti. Ancak, kendilerine erişim engeliyle ilgili hiçbir resmi tebligat ulaşmadığını ve bu nedenle yayından kaldıramadıklarını ifade etti.

Erkoç, "Daha sonra Turkuaz Medya Grubu tekrar sitenin erişime kapatılmasını talep etti. Şu anda avukatlarımız gerekli yerlere itirazlarımızı yapacak. Yasal olarak sitemizin kapatılması mümkün değil. Bu durum Anayasaya aykırıdır" şeklinde konuştu. Adli tatil nedeniyle nöbetçi hakimin bile izinli olduğunu ve itiraz sürecinin aksadığını belirtti.

NE KÜFÜR VAR NE DE HAKARET 

Yazının içeriğinde küfür veya hakaret bulunmadığını, sadece Turkuaz Medya Grubu'ndaki çalışanların maaşlarının yetersiz olduğuna dair bir ifadenin yer aldığını vurgulayan Erkoç, "Biz de açıklamamızı yaptık.Gazeteciler Cemiyeti de bir açıklama yaptı. Kanunsuz bir şekilde siteye erişim engeli getirildi ve sonrasında izne çıkıldı" dedi.

Erkoç, sürecin takipçisi olacaklarını ve yasal haklarını savunacaklarını belirterek sözlerine son verdi. 

TGC'DEN AÇIKLAMA GECİKMEDİ 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Medyaradar'a yönelik verilen erişime engel kararını sert sözlerle eleştirdi. TGC, alınan bu kararın emel hak ve özgürlüklere aykırı olduğunu belirteterek “Erişim engelleme kararlarının bu kadar rahat verilebilmesi bütün basının haberleri üzerinde caydırıcı etki yapmaktadır” denildi. 

TGC'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

''Erişim engelleme kararlarının bu kadar rahat verilebilmesi ise bütün basının haberleri üzerinde caydırıcı etki yapıyor.  Anayasaya göre herkes, bilgi edinme ve haber alma, özgür düşünce, ifade ve serbest eleştiri hakkına sahiptir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanılmasının başlıca yolu olan basın ve yayın özgürlüğü temel insan haklarındandır. Bu hakların demokratik hukuk devletinde anayasal güvence altında olması esastır. Erişim engelleme kararları, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik bir sansüre dönüşmemelidir.”

 


Haber Kaynağı : Selçuk Çelik

TGC medyaradar Turkuaz Medya Denizhan Erkoç