Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AB, teknoloji devlerine soruşturma başlattı!

Avrupa Birliği (AB), "Dijital Hizmetler Yasası" çerçevesinde Meta, Apple ve Google hakkında soruşturma başlattı. Şirketlerin küresel gelirlerinin yüzde 10'una kadar ceza alabileceği belirtiliyor.

AB, teknoloji devlerine soruşturma başlattı!

Avrupa Birliği (AB), bu ay başında yürürlüğe giren "Dijital Hizmetler Yasası" kapsamında "Big Tech" olarak da bilinen büyük teknoloji şirketlerine yönelik soruşturma başlattı.

BirGün'de yer alan habere göre, AB Komisyonu, soruşturma kapsamında Apple ve Google'ın App Store kurallarının ve Google'ın arama sonuçlarının adil olmayan şekilde kendi hizmetlerine yönlendirmesinin inceleneceğini açıkladı. Meta'nın Instagram ve Facebook platformlarındaki yeni üyelik ücretlerinin de soruşturulacağı ifade edildi.

YÜZDE 10'A ULAŞAN CEZALAR

Şirketlere verilecek cezaların küresel gelirlerinin yüzde 10'una kadar ulaşabileceği belirtiliyor.

AB KOMİSYONU'NDAN ENDİŞELİ AÇIKLAMA

AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, yeni yasa çerçevesinde ilk soruşturmayı başlattıklarını belirterek "Alphabet, Apple ve Meta'nın yükümlülükleri yerine getirmediği konusunda endişeliyiz" ifadesini kullandı.

APPLE'A PARA CEZASI

Avrupa Komisyonu, müzik platformu Spotify'in itirazı sonrası Apple'a "App Store" uygulamalarında hakim konumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle ay başında 1,8 milyar euro (2 milyar dolar) para cezası vermişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Instagram Facebook Avrupa Birliği App Store Apple