Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Apple 10 yıldır üzerinde çalıştığı projeyi iptal etti

Ürettiği yaratıcı fikirlerle pek çok teknoloji firmasının önüne geçen Apple bu defa şaşırtıcı bir karara imza attı. Elektrikli araba teknolojisi henüz çok yeniyken üzerinde çalışmaya başladığı elektrikli araba projesini iptal ettiğini açıkladı.

Apple 10 yıldır üzerinde çalıştığı projeyi iptal etti

Bloomberg'in haberine göre Apple, otonom bir elektrikli otomobil üretmeye yönelik gizli ve uzun süredir devam eden projesini iptal ediyor.

TechCrunch'ın edindiği bilgiye göre şirket projede çalışan bazı kişileri işten çıkarmaya başladı bile.

Halen proje üzerinde çalışan yaklaşık 2 bin çalışanın çoğunun Apple'ın üretken yapay zeka projelerine kaydırılacağı konuşuluyor.

Projeyi sonlandırma kararı, büyük otomobil üreticilerinin elektrikli araçlara yönelik yatırımlarını yeniden değerlendirdiği ve otonom araç projelerine yönelik incelemelerin arttığı bir dönemde geldi. 

"YÖNETİCİLER ÜZERİNDE BASKI VARDI"

Apple, şirket içinde "Project Titan" olarak bilinen otomobil projesi üzerinde ilk kez 2014 yılında çalışmaya başladı.

Ancak son on yıl boyunca proje, tamamen elektrikli bir Tesla rakibi yapma vurgusu ile tam otonom bir aracı daha benzer hale getirme vurgusu arasında gidip geldi. 

Son olarak Bloomberg, Ocak ayında proje liderliğinin Apple'ın üst düzey yöneticileri ve yönetim kurulu tarafından bir şeyi en kısa sürede pazara sunmanın bir yolunu bulması yönünde baskı altında olduğunu bildirmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Apple elektrikli araç elektrikli otomobil işten çıkarma otomobil