Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Apple ID'ye veda! Yeni ismi ne olacak?

Apple'ın, kullanıcıların App Store ve iCloud gibi hizmetlere erişmek için kullandığı "Apple ID" sisteminin ismini "Apple Hesabı" olarak değiştirmeyi planladığı iddia edildi.

Apple ID'ye veda! Yeni ismi ne olacak?

ABD merkezli teknoloji devi Apple'a yakın kaynaklar tarafından ortaya atılan iddiaya göre, şirketin "Apple ID" sistemini değiştirmeye hazırlandığı belirtiliyor. İddialara göre, değişiklik iOS 18 ile hayata geçirilecek.

Apple ID, kullanıcıların App Store veya iCloud gibi hizmetlere erişmek için kullandığı bir kayıt sistemidir ve aslında kullanıcıların Apple'daki hesaplarını temsil eder. Eğer söylentiler doğruysa, Apple ID artık "Apple Hesabı" (Apple Account) olarak adlandırılacak ve bu değişiklik iOS 18 ile birlikte uygulanacak. Bu değişiklikle birlikte kullanıcılar, Apple'ın hizmetlerinde "Apple ID" ibaresi yerine "Apple Hesabı" ibaresini görmeye başlayacak.

Apple ID, özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde anlaşılır bir terim. Ancak, diğer ülkelerde farklı terimler daha anlaşılır olabilir. Örneğin, Türkiye gibi ülkelerde "ID" yerine "Hesap" ifadesi daha yaygın olarak kullanılıyor. Bu değişiklikle birlikte, Apple'ın hizmetleri için daha evrensel bir terim kullanılmış olacak.

Apple'ın gelecekteki planları hakkında daha fazla bilgi şu anda mevcut değil. Konunun netleşmesi için WWDC 2024 etkinliklerini beklememiz gerekecek gibi görünüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

App Store iOS 18