Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Apple, yapay zeka gücünü artırmak için DarwinAI'ı satın aldı!

Apple, yapay zeka alanındaki gücünü artırmak için Kanada merkezli DarwinAI'ı satın aldı. Anlaşmanın bedeli bilinmiyor, ancak DarwinAI'ın, yapay zeka teknolojilerini küçültme ve hızlandırma konusundaki uzmanlığı Apple'ın iPhone'larında kullanacağı yapay zeka sistemleri için büyük önem taşıyor.

Apple, yapay zeka gücünü artırmak için DarwinAI'ı satın aldı!

ABD merkezli teknoloji devi Apple, Kanadalı yapay zekâ girişimi DarwinAI'ı satın aldığını açıkladı. Anlaşmanın detayları kamuoyuyla paylaşılmadı.

Webtekno'dan Eray Kalelioğlu'nun haberine göre, DarwinAI, sektörde önemli bir isim olmasına rağmen geniş çapta tanınmıyor. Ancak firma, yapay zekâ teknolojilerini küçültüp hızlandırmasıyla dikkat çekiyor. Bu sayede DarwinAI, yapay zekâ alanında hizmet alan şirketlere ürün ve hizmetlerini daha etkili bir şekilde sunma imkanı sağlıyordu.

Bilgilere göre DarwinAI, 2022'de 15 milyon dolar yatırım almıştı. Honeywell Ventures ve Inovia Capital gibi önemli yatırım firmaları, DarwinAI'ın önde gelen yatırımcıları arasında yer alıyordu. Ayrıca Lockheed Martin ve Intel gibi şirketlerin de DarwinAI ile iş birlikleri yaptığı biliniyor.

Apple'ın iOS 18 ile iPhone'lara yapay zekâ odaklı teknolojiler sunacağı zaten biliniyordu. Bu satın alma işlemi, Apple'ın bu alandaki çabalarını güçlendireceği şeklinde yorumlanıyor. Çünkü DarwinAI'ın uzmanlık alanı, yapay zekâ teknolojilerini optimize ederek hızlandırmak. Bu da Apple'ın bulut yerine iPhone'larda çalışacak yapay zekâ teknolojilerini geliştirmesine olanak sağlayacak.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Apple iOS 18