Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ay'a yolculuk hayali gerçek oluyor: Starship uzaya uçtu ama...

SpaceX'in Starship roketi, Ay ve ötesine astronot götürmek için tasarlanan roket, üçüncü test uçuşunda öngörülen güzergahın büyük kısmını tamamladı.

Ay'a yolculuk hayali gerçek oluyor: Starship uzaya uçtu ama...

Elon Musk'ın sahibi olduğu Space X şirketi, Ay ve ötesine astronot yollamak için tasarladığı Starship adlı roketin üçüncü kez uzaya gönderildiğini duyurdu. Şirket, Starship'in bugüne kadarki en uzun ve başarılı test uçuşunu gerçekleştirdiğini ancak roketle iletişimin kesildiğini açıkladı.

Space X, Starship'in test uçuşunda öngörülen güzergahı neredeyse tamamlamayı başardığını belirtti. Ancak şirket daha sonra Starship ile bağlantının, atmosfere giriş sırasında kesildiğini doğruladı.

Buna rağmen Starship, bu sefer uzaydaki yörüngesinden yüksek çözünürlüklü görüntüler gönderdi. Daha önceki iki denemede de fırlatılan roketler havaya uçmuştu. Özgürlük Heykeli'nden daha uzun olan Starship, Space X'in Texas Boca Chica'daki merkezinden fırlatıldı.

Starship'in kalkıştan sonra 15 dakika uzayda dolaşması ve 50 dakika içinde atmosfere geri dönmesi planlanıyordu, ardından Hint Okyanusu'nda iniş yapacaktı. Space X'in canlı yayınında, "Bu kez roketin ne kadar ileri gittiğini görmek harikaydı" ifadesine yer verildi.

Şirket, daha önce Starship'in büyük ihtimalle daha önceki iki denemede olduğu gibi havaya uçacağını belirtmişti. Space X'in kurucusu ve CEO'su Elon Musk da roketin ilk insanlı görevden önce yüzlerce kez mürettebatsız bir şekilde denenmesinin gerekeceğini söylemişti. Musk, Starship'in insanlar için gezegenler arası yolculuğu başlatabileceğine inanıyor.

Starship, NASA'nın en güçlü roketi Artemis'in iki katına yakın itme gücüne sahip olarak tasarlanmıştı.


Haber Kaynağı : BBC

Elon Musk NASA Space X